Soğuk Cennet Sarıkamış

Saruhanlı Belediyesi tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anısına düzenlenen, "Soğuk Cennet Sarıkamış" isimli tiyatro oyunu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Manisa Son Haber
Soğuk Cennet Sarıkamış

Saruhanlı Belediyesine ait Serdar Yaralı Kültür Merkezi'nde düzenlenen oyunu Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Sarıkamışlılar Derneği Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve İlçe halkı ilgiyle izledi.

Sarıkamış Harekatı'nda yaşanan olayların sahnelendiği oyun, salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Bazı izleyenlerin ise gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Belediye Başkanı Bilgin, programın sonunda sahneye çıkarak oyunları tebrik edip çiçek verdi. Başkan Bilgin, burada yaptığı konuşmada vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet andığını ifade ederek şöyle dedi;

"Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 1'inci Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı, çok sayıda askerin Allahuekber ve Soğanlı dağları başta olmak üzere yöredeki çatışmalar ve dondurucu soğuklar nedeniyle şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı'nın 105'inci yılında böyle bir etkinlik düzenledik. Ayrıca Sarıkamış harekatında çekilen fotoğrafların yer aldığı resim sergisi açtık. Harekatta kullanılan bazı mühimmatları temin edip sergiledik. Katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Bu vesile ile vatan toprağımız için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER