‘ Boşanmayın, İkincisini de alın’ sözlerine Eryılmaz sert Tepki Gösterdi " kadınlara yapılmış en büyük saygısızlık"

İYİ Parti Manisa il Başkanı Hasan Eryılmaz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olan Dr. Ali Edizer'in sosyal medya üzerinden eşlerini aldatan erkekler için söylediği, ‘ Boşanmayın. İkincisini de alın’ yönündeki çağrısına sert tepki gösterdi. Eryılmaz, bugün görevden alınan Edizer’in kadınlardan özür dilemesini istedi.

Manisa Son Haber
‘ Boşanmayın, İkincisini de alın’ sözlerine Eryılmaz sert Tepki Gösterdi " kadınlara yapılmış en büyük saygısızlık"

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama, Türkiye genelinde sert tepki gördü.  İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da Dr. Edizer’in erkelere ikinci eşlerini almaları yönündeki çağrısına sert çıktı. Eryılmaz,  görevden alınan Edizer’in kadınlara karşı bir özür borcu olduğunu hatırlattı.

 “Bu insanlar Atatürk ve kadın düşmanıdır”

Medeni Kanunun 17 Şubat 1926’da kabul edilerek erkek ve kadını eşit saydığını hatırlatan Eryılmaz, “Medeni Kanun’un kabul edilmesiyle kişiler hukuku, aile, miras, eşya hukuku ilişkilerinde dini hukuk yerine laik hukuk kabul edilmiştir. Yasa, özellikle kadınlara tanıdığı haklar açısından toplumun aydınlık yüzü olmuştur. Medeni Kanun, kanun önünde kadın erkek eşitliğini kabul ederek kadınların ve bunun sonucu toplumun önünü açan en önemli devrim yasasıdır. Kadınların toplumdaki yerini ve önemini koruyan ve kadınlara değerli olduklarını hissettiren böyle önemli bir kanun hakkında konuşan bu tür insanlar, Mustafa Kemal Atatürk ve kadınlara düşmanlık besleyen kimselerdir” dedi.a

“Kadınlar baş tacımızdır”

Kadınların, baş tacı olduğuğunu ve bu yapılan açıklamanın kadınlara yapılmış en büyük hakaret olduğunu savunan Eryılmaz, “Kadınlarımız, yemek, çocuk, temizlik gibi her türlü işten mesulken bunun yanında da ev ekonomisine katkı sağlamak için çeşitli işlerde çalışıyorlar.  Bir kendini bilmez kişinin erkeklere ikinci eşi de alın açıklaması yapması kadınlara yapılmış en büyük saygısızlık ve  hakarettir. Toplumda önemli göreve gelmiş insanların bu şekilde başımızın tacı olan kadınları aşağılama hakları yoktur. Kendisinin görevden alınması yerinde ve doğru bir karar olmuştur fakat kendisinin kadınlara karşı bir özür borcu vardır.”

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER