Eryılmaz: Ne ahlaka ne vicdana sığmaz

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, Türkiye’deki kanunların hayvanları korumadığına dikkat çekerek, özellikle istismar edilen hayvanların göz ardı edildiğini, suçluların belli bir bedel karşısında serbest bırakıldığını ve bunun da ne ahlaka ne de vicdana sığmadığını belirterek tepki gösterdi.

Manisa Son Haber
Eryılmaz: Ne ahlaka ne vicdana sığmaz

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne ilişkin açıklama yaptı. Eryılmaz, yaptığı açıklamada,   hayvanların da en az insanlar kadar yaşam hakkına sahip olduğunu ve onlara da gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

“HAYVAN HAKLARINA SAYGI DUYULMUYOR”

Özellikle günümüzde hayvanların yaşam hakkına saygı duyulmadığını belirten Eryılmaz, “ Hayvan dostlarımızın biz insanlardan hiçbir farkı yok. Bizler kadar onlarında yaşam hakları var. Maalesef ki günümüzde hayvan haklarına saygı duyulmuyor. İnsanların çeşitli eziyetlerine maruz kalabiliyorlar” dedi.

 “GEREKLİ CEZAYI ALMALILAR”

Hayvan haklarıyla ilgili Türkiye’deki kanunların yetersiz olduğunu savunan Eryılmaz, toplu köpek ölümlerine, insanlar tarafından istismar edilen hayvanların kanunlar tarafından korunmadığına ve bu kişilerin de gerekli cezaları almadığına savunarak yetkililere seslendi. Eryılmaz, “Kasten öldüren ve istismar edilen hayvanların imdadını kimse duymuyor. Hayvanlar dilsiz varlıklar diye kimsenin onların yaşam haklarını gasp etme hakları yoktur. Hayvanlara her türlü eziyet eden kişiler göz altına alınıp serbest bırakılmamalıdır ya da belli bir bedel ödeyip salıverilmemelidir, günahtır. Bu ne ahlaka ne de vicdana sığar. Bu yüzden artık Türkiye’de hayvanlarla ilgili gerekli düzenlemeler yapılarak hayvanlar tam anlamıyla koruma altına alınmalıdır ve cani insanlar da gerekli cezayı almalıdır” diye konuştu.

“MERHAMET EDENE ALLAH’TA MERHAMET EDER”

Son olarak, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in  bütün varlıklara merhametli davranmayı emrettiğini dile getiren Eryılmaz, Peygamberimizin, “Merhamet edene Rahman olan Allah da merhamet eder. Siz yerdeki bütün mahlûkata merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin” sözlerini hatırlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER