CHP’li Uysal’dan Bakan Yanık’a Çağrı: Derhal İstifa Etmeli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’nun da yaptığı sunumda salgın döneminde kadına şiddet olaylarındaki artışın 'tolere edilebilir' sözlerine CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal tepki gösterdi.

Manisa Son Haber
CHP’li Uysal’dan Bakan Yanık’a Çağrı: Derhal İstifa Etmeli

Bakan Yanık’ın görevine başladığı ilk günlerde 23 Nisan’da kendi bakanlığına bağlı koruma altındaki bir çocuğu medyaya çıkartmasıyla gündeme geldiğini hatırlatan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Uysal, bakanın üstlendiği sorumluluğu yerine getiremeyeceğinin ilk günlerden belli olduğunu ifade etti. 
Bakan Yanık’ın açıklamalarında özellikle pandemi döneminde kadına yönelik şiddetin arttığını gözler önüne serdiğini, ancak ‘tolere edilebilir’ sözlerinin şiddet olaylarının daha da artmasına sebep olabileceğini söyledi. 
CHP’li Uysal, Bakan Yanık’ın sözlerini şiddetle kınadıklarının altını çizerek şu ifadelere yer verdi; “Yıllarca savunduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nden ‘Ben yaparım olur’ mantığıyla hareket eden tek adamın imzasıyla Türkiye çekildi. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasını ardından zaten gündemde olan kadına şiddet olayları pandemi döneminde daha da arttı. Zaten bunu Bakan Yanık’ta yaptığı açıklamalarında yalanlamıyor. Kadın cinayetlerinin azaldığını söyleyen kendi AKP iktidarını da yalanlamış oluyor. Ama bu artışın tolere edilebileceği gibi ifade kullanıyor. Sayın bakanın ne aileden, ne kadından nede çocuktan anlamadığını bir kez daha görüyoruz. Esasında kendi yaptığı açıklama tolere edilebilecek şekilde değil. Yaptığı açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınlarımızı tekrar hayata döndürerek mi tolere edecek. Yada kadınlarımızın uğradığı fiziksel, duysal ve cinsel şiddetin izlerini silerek mi tolere edecek. Cinsel istismarları yok sayarak mı tolere edecek. Bakan Derya Yanık derhal istifa etmeli. Çünkü kendileri o koltukta oturduğu sürece, kadınların can güvenliği en çok yine hemcinsleri olan bir Bakan tarafından tehlikeye atılıyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER