Engin Uzun CHP'den aday adayı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Manisa Merkez İlçe Başkanlığı ve Genel Kurul İl Delegeliği gibi çeşitli kademelerde önemli görevlerde bulunan İş adamı Engin Uzun CHP Manisa’da teşkilat mensuplarından gelen talepleri geri çevirmeyerek 24 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde CHP’den aday adaylığını açıkladı.

Engin Uzun CHP'den aday adayı oldu
 Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Manisa Merkez İlçe Başkanlığı ve Genel Kurul İl Delegeliği gibi çeşitli kademelerde önemli görevlerde bulunan İşadamı Engin Uzun CHP Manisa’da örgüt mensuplarından gelen talepleri geri çevirmeyerek 24 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde CHP’den aday adaylığını açıkladı.

Engin Uzun, “Mustafa Kemal Atatürk 'un ''!Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyet’i biz kurduk. Onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. '' sözü ve Victor Hugo’nun ''siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, Biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk'' şiarıyla Milletvekili Aday Adayı olmaya karar verdim” ifadesinde bulundu.Mustafal Atatürk 'un ''! Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyet’i biz kurduk. Onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. '' sözü ve Victor Hugo’nun ''siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, Biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk'' şiarıyla Milletvekili Aday Adayı olmaya karar verdim” ifadesinde bulundu.

BEN MANİSA'NIN KARATAŞ YÖRESİNİN ADAYI OLACAĞIM
Manisa ilçeleri arasında Karataş yöresi olarak bilinen Selendi, Kula, Demirci, Gördes ve Köprübaşı  halkının adayıyım diyen Uzun, o yörede yaşadığını, ekmeğini topraktan çıkaran kırsal kesimin insanlarının dertleriyle dertlendiğini, o garip toprakların çilesini çeken insanlarla bir arada yaşadığını, aslen aile bağlarıyla Selendili olduğunun altını çizerek, "ben mecliste Manisa Milletvekili olacağım ama ben Manisa'nın o dağları yüksek, suyu sert, insanı mert olan Karataş yöresini de temsil edeceğim." dedi.


ENGİN UZUN KİMDİR?
1979 yılında Manisa’da dünyaya gelen Engin Uzun, ilköğrenimini Kula Körez Köyü-Kula 4 Eylül, Manisa Merkez Sancaklı Bozköy İlkokulunda tamamladıktan sonra Orta öğretimini Manisa Şehitler Ortaokulunda ve Lise Eğitimini İzmir Çınarlı Teknik Lisesinde tamamladı. Ardında Üniversite Eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi bölümünde 2003 yılında tamamlayarak Teknik Öğretmen ünvanı almıştır.

Özel şirketlerde yönetici ve eğitim sorumlusu olarak çalışan Engin Uzun 2008 yılından bu yana kendisine ait gayrimenkul ve inşaat şirketinde faaliyet göstermektedir. 

Lise yıllarından bu yana sol siyasetin içerisinde bulunan Engin Uzun 1990’lı yıllarda CHP Gençlik Kollarının farklı görevlerinde yer alarak siyaset hayatına 2010 yılında CHP’ye üye olarak devam etti.2012 yılında Manisa Merkez İlçe Başkanı olarak seçildi. Ardından Yunusemre Kurucu İlçe Başkanlığı ve Genel Merkez Kurultay delegeliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca farklı gazetelerde gündem ve siyaset üzerine 70 civarında yayımlanan makalesi bulunan Uzun, Demokrat Gazetesi ve Yazarlar Derneği ve Selendililer Derneği Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeliğinde bulunmuştur.
Ayrıca spor camiasının yakından tanığı Engin Uzun Manisaspor Kulübü Asbaşkanlığı ve Basın sözcülüğü görevlerinde bulunmuştur.
Halen yerel televizyon kanalında Engin Uzun ile Engin Bakış adlı TV Programının yapımcılığını, moderatörlüğünü yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babası olan Engin Uzun İngilizce ve Farsa bilmektedir ve Manisa Yunusemre İlçesinde ikamet etmektedir.


Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2018, 13:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dilek coşkun
Dilek coşkun - 6 yıl Önce

Engin uzun gibi genç dinamik
Hepsinden öte gerçek chp lilere ülkenin ihtiyacı var yolu açık olsun

ali soydan
ali soydan - 3 yıl Önce

çok kaliteli bir insan.chp hakkını yedi

SIRADAKİ HABER