Ozan Erdem'e soruşturma şoku!

Ozan Erdem’e soruşturma şoku. Soma ‘da yaptığı konuşmada konuşma içeriğindeki “iç savaş” ifadesi Ozan Erdem’e soruşturma şoku da yaşattı.

Ozan Erdem'e soruşturma şoku!
 Ozan Erdem’e soruşturma şoku. Soma ‘da yaptığı konuşmada konuşma içeriğindeki “iç savaş” ifadesi Ozan Erdem’e soruşturma şoku da yaşattı.

 

Soma AKP Gençlik kollarının düzenlediği konferansa siyaset bilimcisi olarak katıldığı iddia edilen Ozan Erdem hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Yaptığı konuşma sırasında “Referandumda yüzde elli evet oyu çıkaramazsak iç savaş için hazır olun” sözleri büyük bir tepki ile karşılanan Erdem için dün geceden beri gelişmeler ardı ardına devam ediyor.

 

İstifası istenen genç siyasetçi hakkında gecenin ilerleyen saatlerinde basın karşısına çıkan AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli “Ozan Erdem yaptığı talihsiz konuşma ile kendi düşüncelerini ifade etmiştir, bu ayrıştırıcı ve ötekileştirici ifadeler ne teşkilatımız ne de partimizin düşünceleri ile örtüşmez, kendisinin istifasını istedik “ dedikten saatler sonra yaptığı yeni bir basın açıklamasıyla “Ozan Erdem bugün Manisa İl Başkanlığımıza istifasını sunmuştur” ifadesini kullandı.

SÖZLERİM CIMBIZLANARAK KULLANILDI

24 saattir kendisinin tartışma yaratan sözleri televizyon haber bültenlerinde ve sosyal medyada tartışılan Ozan Erdem’de suskunluğunu bugün istifasının hemen ardından bozdu.

“Sözlerimin içinde bu sözcükler cımbızlanarak kullanıldı” diyen Erdem kendisinin evet ve hayır oyu verecek olan herkese saygısı olduğunu, bir siyaset bilimcisi olarak bu değerlere saygılı olduğunu belirtti.

 

CHP ‘Lİ ÖZGÜR ÖZEL VE TUR YILDIZ BİÇER TEPKİ GÖSTERDİ


Ozan Erdem’in ülke gündemine düşen sözlerine muhalefet cephesinden de tepkiler sürdü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “ Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın hayır oyu verenleri terörist ilan etmelerinin ardından, referandumda evet çıkması halinde AKP’nin niyetini söyleyemeyenlerin yerine, Ozan Erdem ifade etmiştir, halka korku salıp referandumu kazanma niyetinden başka bir şey değildir “ dedi.

 

 Manisa CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise TBMM’ne Ozan Erdem hakkında soru önergesi verirken, 17 Şubat 2017 günü saat 11 ‘de CHP Manisa İl Başkanlığında basın açıklaması yapıp, Ozan Erdem hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

 

SAVCI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ozan Erdem hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’da harekete geçti. Ozan Erdem hakkında Soma ‘da yaptığı konuşmanın incelemeye alınacağını açıklayan Akhisar Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı yazılı basın açıklamasında şöyle dedi;

“15 Şubat 2017 tarihinde bazı basın yayın organlarında, Adalet ve Kalkınma Partisi Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından Soma Belediye Düğün Salonunda 13 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen konferansta konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in ‘Bu referandum oylamasında yüzde 50’yi geçemezsek iç savaşa hazır olun’ şeklinde sözler sarf ettiği yönünde haberler yapılması üzerine, olayın mahiyetini araştırmak ve ilgilinin konuşma içeriğinde suç teşkil eden ifadeler bulunup bulunmadığını tespit etmek için Soma Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu olay ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

AKP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU

Manisalı olduğu öğrenilen Ozan Erdem A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu. Siyasal İletişim üzerine uzmanlık yapan erdem çeşitli üniversitelerde kendi branşında eğitim görevlisi olarak dersler verdi.Anayasa hukuku ve İdare hukuk alanlarında hakim ve kaymakam adaylarına eğitim verdiği de öğrenilen Erdem 2015 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde AKP’den 8. Sıra Manisa Milletvekili adayı gösterilmiş, ancak seçilememişti.

Yaptığı talihsiz konuşmadan kısa bir süre önce yeni atanan Berk Mersinli başkanlığındaki yönetim kurulunda görev alan Erdem AKP Manisa Teşkilatı AR-GE birim başkanlığı ve il başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Manisa Siyaset Haberleri
Manisa Son Haber

 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 22:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necdet Ede
Necdet Ede - 7 yıl Önce

Allaha havale ediyorum bu ve bunun gibi vatan hainlerini Akp nin Düşundüklerini kustu.

SIRADAKİ HABER