Ozan Erdem'e tepkiler istifa ettirdi

Ozan Erdem'e tepkiler istifa ettirdi. Soma'daki konuşmada referandumda evet çıkmaması halinde "iç savaş çıkar" diyen Ozan Erdem'e tepkiler istifa ettirdi.

Ozan Erdem'e tepkiler istifa ettirdi

 Ozan Erdem'e tepkiler istifa ettirdi. Soma'daki konuşmada referandumda evet çıkmaması halinde "iç savaş çıkar" diyen Ozan Erdem'e tepkiler istifa ettirdi.

 

Soma ilçesinde yaptığı referandumla ilgili konuşma sırasında “Bu referandum seçimlerinde yüzde elliyi geçemezsek, iç savaşa hazır olun” diyen AKP Manisa İl Yönetim kurulu üyesi ve AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı bir önceki seçimin Manisa Milletvekili adayı Ozan Erdem bir anda ülke gündemine düştü.

 

Ozan Erdem’in Soma ilçesinde partisinin düzenlediği toplantıda dile getirdiği “iç savaş” sözü dün gece televizyonların ana haber bültenlerine yansırken, tepki de çığ gibi büyüdü.

 

İLK AÇIKLAMA AKP TEŞKİLAT BAŞKANINDAN GELDİ

Ozan Erdem ‘in yaptığı konuşmanın sosyal medya ve televizyonlarda ilgi odağı olması üzerine ilk açıklama AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ataş ‘tan geldi. Twitter hesabından bu konuda yetkili ağız olarak ilk açıklamayı yapan Ataş “ Parti politikalarımızla bağdaşmayan açıklamada bulunan Manisa İl Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Erdem’in istifası istenmiştir.”dedi.

 

AKP MANİSA İL BAŞKANINDAN GECE YARISI JET AÇIKLAMA GELDİ

 Soma’daki konferans sırasında kullandığı sözlerin AKP politikalarını yansıtmadığını iddia eden AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli gece yarısı gelen tepkiler üzerine gece yarısı jet bir basın açıklaması yaptı.

 

“Gittiğimiz ve halka referandumu anlattığımız her yerde mutlaka “evet” veya “hayır” oyu kullanacak vatandaşlarımız olabilir, bu toplumu geren ayrıştırıcı dil bizim parti söylevimiz olamaz” diyen Mersinli  “Ozan Erdem talihsiz bir açıklama yapmıştır, teşkilatımız ve partimizin görüşlerine aykırı bir beyandır, kendisinin istifası istenmiştir “ dedi.

 

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ BİÇER SORU ÖNERGESİ VERDİ

Ozan Erdem ‘in yaptığı konuşmanın televizyonlardaki ana haber bültenlerinde yayınlanması ve sosyal medyada tepkilerin artması sonucu en şiddetli tepkiyi CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer gösterdi. Olayın hemen ardından TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Biçer “ Soru önergesini verdim yarın sabah ilk işim Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak olacaktır” diyerek “ bu bile AKP’NİN Referandumla rejim değiştirmek istediğinin en büyük kanıtıdır, buna Türk halkı izin vermeyecektir, hukuk kendi içinde bu tür savaş çığırtkanlığı yapanları cezalandıracaktır” dedi.

 

“İÇ SAVAŞ “ ÇIKAR DİYEN ERDEM’E TEPKİLER DİNMİYOR

Manisa AKP İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem ‘in AKP Soma Gençlik kollarının düzenlemiş olduğu konferansta kullandığı “Referandumda yüzde elliyi geçemezsek, iç savaşa hazır olun “ sözlerine tepkiler devam ediyor.

 

OZAN ERDEM İSTİFA ETTİ

Dün gece jet bir açıklamayla basının karşısına çıkan AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli bugün öğle saatlerinde basına bir açıklama daha yaparak “Ozan Erdem istifa etmiştir” dedi. Ozan Erdem’in Soma ‘da partisinin gençlik kolları tarafından düzenlenen toplantıda siyaset bilimcisi kimliğiyle açıklama yaptığını, görüşlerinin kendisine ait olduğunu iddia eden Mersinli “ partimizin böyle ayrıştırıcı bir dil kullanması mümkün değildir, Erdem bugün partimize gelerek istifa dilekçesini sunmuş ve partimizle ilişiği kesilmiştir.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER