Semih Balaban Adaylığını Açıkladı

CHP’nin ilçe kongrelerinin ardından gözler il başkanlığı kongresine çevrildi.

Manisa Son Haber
Semih Balaban Adaylığını Açıkladı
selcuk

Manisa’da CHP il başkanlığı yarışında ilk aday mevcut İl Başkanı Semih Balaban oldu. Balaban, il başkanlığı binası önünde yaptığı açıklamayla adaylığını duyurdu. Adaylık açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Balaban, tabandan aldığı güçle il başkanlığına yeniden aday olduğunu söyledi. Balaban, CHP’yi Manisa’da birinci parti yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Halk iktidarını Manisa’dan başlatmak istiyoruz. Bizim siyaset anlayışımız tavanda değil tabanda, ortak akıl, kolektif çalışma ön plandadır. Parti içi demokrasiyi egemen kılmak en temel ilkemizdir. Delegeler tercih ederse, ne karar verirlerse versinler boynumuz kıldan incedir. Bu görev yeniden verilirse Manisa’da parti içi demokrasiyi egemen kılacağız. Sözün, yetkinin, kararın üyede olduğu anlayış istiyoruz” dedi. 
 Balaban, AK Parti’ye karşı en büyük alternatifin CHP olduğunu dile getirerek, “AKP uzatmaları oynuyor. Bizim bu süreçte en ele verip, parti içi kadroları yetiştirerek en iyi şekilde sahada olmak temel görevimizdir. Yapacağımız en önemli icraat parti içi eğitim, kadroların yetiştirilmesidir. Kadrosuz iktidar olunmaz. Yer yer fikir ayrılıklarımız olabilir. Kimse bundan bir şey çıkarmasın. Biz birlik beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Herkes bu partide bir değerdir. Bir kişiyi bile kaybetme, ötekileştirme lüksümüz yoktur” diye konuştu.Manisa’da belediye sayısını 4 yaptıklarını, önümüzdeki dönemde belediye sayısını ikiye katlamayı hedeflediklerini kaydeden Balaban, büyükşehri de kazanacaklarını ifade etti. Balaban, “Görev dönemim içinde partilimize veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur. Bunun arkasındayım. İktidara gelebilmek için çok çalışmalıyız, birbirimizi çok sevmeliyiz” dedi. Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, Balaban’a destek verdiklerini ifade etti. 


ÇOKLU YARIŞ SADECE CHP’DE VAR
Aday açıklamasında konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP’de çok adaylı kongrelerin olduğunu söyledi. Özgür Özel, “Birbirimize karşı siyaset etiğini hiç terk etmedik. CHP kimsesizlerin kimsesiz, sessizlerin sesi olmuşken CHP’nin biricik özelliğini bir eksiklik gibi gösterenlere sesleniyorum. İyi ki CHP mecliste var. Çoklu yarış AK Parti’de ihtimal dahilinde bile değil, MHP’de denendi, parti ortadan ikiye ayrıldı. HDP kendi süreçlerini tamamlıyor ama kurultaya adaylarını belirlemiş olarak gidiyor. Oysa ki CHP’de çoklu yarışlar var, iyi ki var. Dışarıdan bakıldığında bu ülkede demokrasi var görüntüsünü sergileyen tek parti. Partide seçim süreci bittikten sonraki süreçte kimse kimseyle kişisel çekişme yaşamayacak. Partinin başarısı için gayret göstereceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER