YSK'nın seçim kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanının gündemiyle bir anda ülkede esmeye başlayan erken seçimle ilgili rüzgarla birlikte YSK'da bugün sahaya indi. YSK'nın, seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

YSK'nın seçim kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı
selcuk
 Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararda; şu ifadelere yer verildi:
"2839 sayılı Kanun'un 9. maddesinde; Yüksek Seçim Kurulu'nun, bu Kanun ile 298 ve 2820 sayılı Kanunların seçimlere ilişkin olarak tespit ettiği süreleri kısaltarak uygulayabilme yetkisinin bulunduğu öngörülmüş, diğer taraftan da Anayasa'nın 79. maddesi ile Yüksek Seçim Kurulu'na, 'Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içerisinde yönetimi...' yetkisi verilmiştir.


Hal böyle olunca seçim dönemi bitmeden önce seçimim yenilenmesine Cumhurbaşkanınca karar verilmesi halinde bu kararın verildiği günden sonra gelen doksanıncı günü takip eden ilk pazar günü oy verileceğine ilişkin 2839 sayılı kanunun 8. maddesinin son fıkrasındaki hükmü dahil olmak üzere 2839, 298 ve 2820 sayılı Kanunların seçimlere ilişkin öngörülen tarihleri ve süreleri Anayasa'nın 79, 298 sayılı Kanun'un Ek 4 ve 2839 sayılı Kanun'un 9. maddeleri uyarınca Yüksek Seçim Kurulu'nun kısaltma yetkisi olduğuna, kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasına, karar örneğinin Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce kurulun www.ysk.gov.tr internet adresinde yayınlanmasına 18 Ağustos 2015 tarihinde oy birliğiyle karar verilmiştir."

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER