Özgür Özel “Soma'ya laf eden beni karşısında bulur “

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Manisa'nın Soma ilçesinde AKP'nin 1. parti çıkması nedeniyle Soma ilçesinin sosyal medyada ve bazı kesimlerde eleştirilmesine karşı çıktı.Özel " Soma'ya laf eden beni karşısında bulur "diyerek seçim sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu.İkinci kez TBMM'ye girmeyi başaran Özel "Kibir İmparatorluğu yıkıldı" diyerek AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim yenilgisini değerlendirdi.

Özgür Özel “Soma'ya laf eden beni karşısında bulur “
 Manisa'ya bağlı  Soma İlçesi'nde AKP'nin birinci sırada yer almasını eleştirenlere sosyal medya üzerinden yanıt veren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "ömrü boyunca Soma'ya hiç gelmemiş, ilçeyi görmemiş, Soma'daki sermaye-siyaset-sendika üçgenini ve işsizlik baskısını bilmeyenler, evlerinde sıcacık odalarında oturup eleştirilerde bulunuyor. Soma'ya laf söyleyen beni karşısında bulur" yorumunu yaptı. 
CHP'li Özel, genel seçimden sonra AKP'nin Soma'da birinci parti çıkarmasını sosyal medya üzerinden eleştirenlere cevap vererek, "Bu seçimde Soma'daki sonuç konuşuluyor. CHP'nin AKP'den sonra ikinci parti olmasını üzüntüyle karşılamıyorum. Çünkü Soma sadece madencilerden oluşmuyor. AKP yüzde 50 ile belediyeyi kazandığı ilçede yüzde 38'lere kadar düştü. Ömrü boyunca Soma'ya hiç gelmemiş, ilçeyi görmemiş, Soma'daki sermaye-siyaset-sendika üçgenini ve işsizlik baskısını bilmeyenler evlerinde sıcacık odalarında oturup, eleştirilerde bulunuyor. Ben de Twitter üzerinden 'Somalılar için laf söyleyenler beni karşısında bulur' dedim. Çünkü bütün madencilerin AKP'ye oy verdikleri gibi algı yaratıyorlar. Biz oy almak için çalışmadık. Biz vicdan için çalıştık" dedi.

KİBİR İMPARATORLUĞU YIKILDI

CHP'li Özel, hem yerelde hem de genelde 'kibir imparatorluğunun' yıkıldığını öne sürerek, "Türkiye'de ve Manisa'da kendisini çok güçlü gören geçmiş seçimlerin galibi olan kişiler aldıkları oyları tapu sandı. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, kaplumbağa gibi evini de sırtında götürdü. Aynı evi gibi yetkilerini de götürmek ve sistemi değiştirmek istedi. Ancak vatandaş dedi ki ona, 'Tamam biz sana geçmişte oy verdik. Biz seni göreve getirdik. Ama bizim bir irademiz var. Bu irademiz sana ipotekli değil.' AKP'nin oyunun yüzde 40'lara kadar düşmesine engel olamadılar. Tek başına iktidarı kaybetmiş durumdalar. Seçimden birkaç gün önce ağır hakaret ettikleri üç partiden birisiyle koalisyon kurmak zorundalar. Vatandaş onun elinden iktidarı aldı" diye konuştu.
'MANİSA 'DA CHP AYAĞA KALKTI'
DHA'nın haberine göre, CHP'li Özel yerelde de MHP'nin iktidarının bittiğini iddia etti. "Manisa'da da bir kibir imparatorluğu yıkıldı" diyen Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün'ün "4+4+1 olur" sözünü hatırlattı. Ergün'ün AKP'den 4, MHP'den 4 ve CHP'den ise 1 vekil çıkarılacağını öngördüğünü söyleyen Özel, "Bildiği tek milletvekili sayısı AKP oldu. CHP Manisa'da Türkiye ortalamasının 4 puan üzerinde bir oy aldı. Bu önemli bir başarı. Çünkü bir tarafta yüzde 50 oy alan genel iktidar var, bir yerel iktidar var, bir de elinde hiçbir belediye ve oyları yüzde 17'lere düşmüş CHP vardı. CHP bu genel seçimde ayağa kalktı" dedi. Manisa'da partisinin 3, MHP'nin de 2 milletvekilliği kazandığını hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER