Su faturasında seçim kandırmacası

MASKİ’nin seçim öncesi yaptığı Ali Cengiz oyunları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek ile bir vatandaş arasında yaşanan diyalogla gündeme düştü. 
Manisa’da su faturaları bir türlü gündemden düşmüyor. Yüksek fatura bedelleri yıllardan beri Manisalıların belini bükerken, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, “Ali Cengiz oyunu” diye tabir ettiği bir durumu daha gün yüzüne çıkardı. Seçim öncesi MASKİ’nin yüksek fatura tepkisi çekmemek için su faturalarında yanıltma yöntemleri kullandığını belirten Ferdi Zeyrek ile bir vatandaşın arasında geçen diyalog hayrete düşürdü. 


“ARTIK ALİ CENGİZ OYUNLARINA SON!”
Elindeki su faturasını göstererek açıklamalarda bulunan başkan adayı Ferdi Zeyrek şu sözlere yer verdi; “Su bedeli 310 lira kesilmiş. Ama geçmiş borcun da 318 lira diyor. Yani aslında senin kullandığın su 620 lira. Ama seçim var diye 300 lirasını bu ay senden kesiyor. Yani 15 günlük kesiyor. Bu halkı kandırmaktır. Bu vatandaşa ayıptır. Aylık su parası yerine 15 günlük su parası alıyorlar. Faturada yarı ücret gösteriyorlar ama seni faturanın alt kısmında borçlandırıyorlar. Önümüzdeki ay bir buçuk aylık su faturası bedeli alacaklar. Artık Ali Cengiz oyunlarına son!”
SOKAKTAKİ PATLAĞIN CEZASINI VATANDAŞA KESMİŞLER
Kendisine gelen faturayı gösteren vatandaş da yaşadığı ilginç duruma sitem etti. İşte o sözler;
“Ferdi Bey, bu ne biliyor musun? Yolda su patlamış, evin önünde. Tamir ettiler, parayı bize kestiler. Bu normal su parası, bu da ‘yüksek sar’ diyor. Harita bilgisi yok. Yolda patlayan su bu. Cezasını ben çektim, işte faturası burada.”  
“BUNLAR ARTIK MANİSA’MIZDA YAŞANMAYACAK”
Vatandaşın yaşadığı olayı anlatması üzerine söze giren Ferdi Zeyrek; “Belediye şuan bir şirket gibi yönetiliyor. Her şeyden kar etmeye çalışıyor. Artık halkı kandırmaktan vazgeçecekler. Artık halkını düşünen, halkı için çalışan bir belediye başkanı gelecek. Sizler sayesinde olacak. Bu tip hilelere hurdalara hiç gerek yok. Bu tip Ali Cengiz oyunlarına artık son. Bunlar artık Manisa’mızda yaşanmayacak.” dedi. 
“VATANDAŞLIK GÖREVİNE CEZA!”
Öte yandan CHP Salihli Belediye Başkan Adayı Mazlum Nurlu da “Sen bir vatandaşlık görevini yerine getiriyorsun. Bakın burada su patlağı var diye haber veriyorsun. Cezasını sen çekiyorsun” diye konuştu.

YORUM EKLE