Turgutlu’daki Sorunlar Büyükşehir Gündeminde

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında söz alarak Turgutlu’daki yaşanılan sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e aktardı.

Turgutlu’daki Sorunlar Büyükşehir Gündeminde
selcuk

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, doğalgaz çalışmaları sonrası kazılan yolların tamiratlarını, mezarlıkta yaşanılan sorunları ve Urganlı Mahallesindeki yapılması planlanan altyapı çalışmalarında yaşanılan sıkıntıları Büyükşehir gündemine taşıdı. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın doğalgaz çalışmalarında kazılan yolların tamiratlarında yaşanılan gecikmenin büyük sıkıntılara yol açtığını belirterek tamirat işleri için bir prokol yapılmasını önerdi. Meclis toplantısında söz alan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın: “Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili Turgutlu’da yapılan kazılar ile ilgili Büyükşehir ve Turgutlu Belediyesi olarak bir protokol yapıp kendi imkanlarımızla yapmaya talibim. Diğer belediye başkanı arkadaşlarımızda uygun görürse bunu yerinde yaparsak bu çalışmaları daha sağlıklı yürütür, daha hızlı adımlar atabiliriz.”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün: “ 10 gün önce beni ziyarete geldiğinizde ve konuşmamızdan sonra 10 kişilik ekip organize ettik ve şuanda Turgutlu’da çalışmalara başladı ama yetmez tabi.” şeklinde konuştu.

Konuşmasına devam eden Çetin Akın: “Başkanım burada o arkadaşları eleştirme adına söylemiyorum bunu ama şikayetler ilçe belediyelerine geliyor. Biz bu çalışmaları yürütürsek 1 ayda bitecek işi 10 günde 15 günde bitirebiliriz. Hem hızlı hizmet vermiş oluruz hem aynı maliyetlerle yapma şansımız var. Bu konuda bize destek olursanız sevinirim.”dedi.

Toplantı sonrası Cengiz Ergün ile görüşen Başkan Akın, Turgutlu’da doğalgaz için yapılan kazıların ardından yapılması gereken tamiratlar ile ilgili olarak Cengiz Ergün’den öncelik sözü aldı. Beton yol yapımı ile ilgili ihale sürecinin sona ermesinin ardından ilk olarak çalışmaların Turgutlu’da başlayacağı öğrenildi.

Mezarlıklar ve Urganlı’da Konuşuldu

Mecliste konuşmasına devam eden Başkan Akın, Turgutlu kabristanında mezarlara verilen zararları ve Urganlı’da uzun zamandır bekleyen altyapı çalışmalarını Cengiz Ergün’e iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER