Turgutluspor'da kongre öncesi eski başkanlarla birlikte 700 kişinin üyeliklerinin silindiği ortaya çıktı, iddialar havada uçuyor!

Turgutlu'da gündem Turgutluspor kongresi. İlçede son süreçte takımın başarısız bir grafik çizmesi yanı sıra yönetimde yaşanan istifalar ve asil yönetim kurulundan da istifalar olunca mevcut yönetim olağanüstü kongre kararı almıştı.

Manisa Son Haber
Turgutluspor'da kongre öncesi eski başkanlarla birlikte 700 kişinin  üyeliklerinin silindiği ortaya çıktı, iddialar havada uçuyor!

Turgutluspor'un 24 Kasım 2021 tarihindeki kongresinde de hazirun listesinde yer alan üyelerin katılım için yeterli ekseriyeti sağlayamaması sonucu kongrenin 1 Aralık 2021 tarihine ertelenmiş olması, yanısıra geçtiğimiz gün oy kullanacak bir çok delegenin isminin de gayri yasal usullerle silindiği ortaya çıkınca, tansiyon biraz daha arttı. iddialar havada uçmaya başladı.


TURGUTLUSPOR'DA NELER OLUYOR?
Turgutluspor kulubü derneğinin 28 Ağustos 2020 tarihinde kayıtlı 850 üyesi vardı. Her kesimden bu konuda geçmişte yaşanılanlar ve yanısıra iddalar da peşpeşe gelmeye devam ediyor.
Manisa Son Haber'den Ali Atan'ın yaptığı araştırmalar ve görüşmelerden anlaşıldığına göre , ortada bir çok iddianın döndüğü ilçede bu günlerde herkes birbirine Turgutluspor'da neler oluyor? sorusunu soruyor.
28 Ağustos 2020 tarihindeki  genel kurulda bu 850 üyelik liste ilan edilmiş ve seçim böyle gerçekleşmişti.


TURGUTLUSPOR'UN ESKİ BAŞKANLARI VE KULÜBE DESTEK VEREN SAYGIN İŞADAMLARININ İSİMLERİ BİLE SİLİNMİŞ


İşin en enteresanı ise o gün o 850 kişilik üye listesini imzalayan ve genel kurulda Divan başkanlığı da yapan başta Sabri Toker olmak üzere eski başkanlar Muhharrem Dündar, Yunus Erkan, Niyazi Üzmez, Gökhan Üzmez, Mustafa Özmutlu, Kadir Kartalcan, Necdet Süzmeçelik, Pertev Tüzün, Nuri Alım, Orhan Alım, Mehmet Aktaş, Nurettin Barman, Şerif Elitez, İzzet Özkaya, Ali Pınar, Abdulhaluk Yedikardeşler, Yılmaz Orcan, Mümtaz Dündar, Ahmet Özşirin, Gökhan Özkızılcık, İbrahim Yönetken gibi kulüpte emekleri ve destekleri hiç eksilmeyen saygın isimlerinde içinde bulunduğu yaklaşık 700 kişinin isimleri üyelikten silinmiş görünüyor. 
Yapılan bu uygulama yasal mı, hayır elbette değil. Bir defa bu üyelik silinmeleri kulüp tüzüğünün 6. maddesine aykırı. 
Bu üyelerin isimlerinin silinmesi ve oy kullanma haklarının ellerinden alınması hem vefalı bir davranış değil, hemde kanuni değil. Zira yine tüzük hükmüne göre, tüzükte emrolunan 6 aylık süre beklenmeden,kulübün sosyal medya hesapları ve hatta yerel gazetelere ilan verilmeden ve üyelere bizzat yazılı tebligat yapılmadan, "ben yaptım oldu" mantığıyla üyeler pasif hale getirilmiş görünüyor.


İŞ BAŞINDAKİ YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİN NASIL PASİF HALE GETİRİLDİĞİNİ ESKİ YÖNETİMİN KARARI OLARAK AÇIKLIYOR
Mevcut yönetim üyeliklerin düşürülmesini kendilerinin bir icraati gibi değil, aksine kendilerinden önceki yönetimin 13 Kasım 2019 tarihli gazetede yayınlattığı ilana göre üyelerin pasife edildiğini  gerekçe gösteriyor.


Bu defa söz hakkı doğan eski yönetim ise kendilerinin görevde oldukları dönemde 13 Kasım 2019 tarihinde verilen gazete ilanı ile duyurunun ardından 13 Mayıs 2020 tarihinde pandemiden dolayı sokağa çıkma yasaklarının ve kısıtlamalarınbaşladığı her yerin kapalı  olduğunu, süreçte üyeleri ekonomik olarak kısıtlılıktan dolayı işyerlerinin kapalı olması nedeniyle zorlamamak için,bu ilanı ve takvimin pandemiye denk gelmesi nedeniyle  uygulamadıklarını,  zira o dönem bakanlık tarafından kongre, toplantı ve genel kurulların bile yasaklandığının altını çiziyor. 
Eski yönetim pandemi sonrasında 13 Kasım 2019 da verdikleri ilanın tüzük gereği süresinin 6 ay olduğunu yine bu süreçte yani son gün olan 13 Mayıs 2020 tarihinde de pandemiyle ilgili yasaklamalar ve kısıtlılığın devam ettiğini de vurguluyorlar.


28 Ağustos 2020 tarihli genel kurulda da pandemi sürecindeki bu takvimin işlememesi yüzünden 850 kişilik üyelik listesi ile oylamaya gidildiğine dikkat çekiyor.
Genel kurul sonrası 850 kişilik bu üyelik listesinin ilçe dernek şefliğine verildiğini. Mevcut yönetimin üyeliklerin pasif hale getirilmesi ile ilgili olarak tüzük hükümleri gereği gazete ilanı ve üyelere tebligat yolu ile bu işlemi sil baştan yeniden yapması gerektiği halde yapmadığını ve kendilerinin 13 Kasım 2019 tarihli gazete ilanına göre işleyen takvim içinde pandemi nedeniyle bu işlemi resmiyete dökmediklerini zira bakanlığın genel kurul ve kongre takvimlerini durdurduğunu belirtiyorlar.


Ayrıca eski yönetim mevcut yönetimin yönetim kurulu üyeliğinin istifalar yüzünden 8 kişiye düşmesi ve yine tüzük gereği 1 ay içinde olağanüstü genel kurul yapma şartını yerine getirmek zorunda olduğunu, genel kurulda ibraya yönelik dernek tüzüğüne aykırı olarak usulsüzce üyeliklerin pasif hale getirildiği gerekçesiyle yönetim kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu bilgilendirmek için  basın kuruluşlarına açıkladıklarını belirtiyorlar.


1 ARALIK 2021 TARİHLİ GENEL KURULDA DA TANSİYON DÜŞMEYECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR


Üyelikleri silinen yaklaşık 700 kişi 1 Aralık 2021 çarşamba günü dernek tüzüğünün 10. ve 11. maddelerindeki hükümlerde "genel kurul, üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarma hakkında son kararı verir" yazdığını buna uymanın bir yasal gerekçe olduğunu belirterek, divan kuruluna verilecek bir önerge ile üyeliklerin genel kurul kararıyla oylanarak bu hakların geri iadesini talep edecekleri, şayet bu genel kurulda kabul edilmez veya önerge gündeme alınmaz ise  yargı yoluyla bu haklarını arayacaklarını ve hukuki süreç başlatacaklarını da söylüyorlar.


MEVCUT YÖNETİM GENEL KURULDA İBRA EDİLECEK Mİ?
Turgutlu'da en çok merak edilenlerden biri de,  mevcut yönetimin faaliyet raporu ve hesap cetvellerinin genel kurulda okunmasının  ardından ibra edilip edilmeyeceği. Genel kurul sırasında bu raporlarla ilgili itirazların olabileceği, zira tüzük gereği gelirinin üstünde borçlanma yetkisi olmayan kulübün borç batağında olduğu iddia ediliyor. 
Turgutlu'da çeşitli kulislerde iddialar havada uçuyor. En can alıcı iddia ise  kulübün şu an yaklaşık 13 milyon TL borcu olabileceği, gelirinin yaklaşık 4 milyon TL civarı olduğu bu bütçe işlerinin de  kulüp yönetiminde iyi organize edilemediği ve kriz sürecinin bu yönetim tarafından da doğru hamlelerle sürdürülemediği iddia ediliyor.
Turgutlu ilçesinde sokakta, işyerlerinde, parkta, bahçede konu Turgutluspor kongresi.
1 Aralık tarihindeki genel kurulda mevcut başkan Taner Kestaneci ve Ahmet Daşkan iki başkan adayı olarak genel kurulda üyelerin karşısına çıkacak.
24 Kasım 2021 tarihindeki ilk toplantıda ekseriyet temin edilemediğinden olağanüstü kongre 1 Aralık 2021 tarihine ertelenmiş, zaman zaman gergin anlar yaşanmış, çevik kuvvet ve emniyet güçleri üst düzeyde tedbir almıştı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2021, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER