Ahmetli Köpek Barınağı ile ilgili şok görüntü ve iddialar!

Manisa'nın Ahmetli ilçesi belediyesi ait köpek barınağında yaşayan köpeklerin sağlıksız ve bakımsız görüntüleri büyük tepki çekti.

Manisa Son Haber
Ahmetli Köpek Barınağı ile ilgili şok görüntü ve iddialar!

Ahmetli ilçesi Sanayi sitesinde bulunan köpek barınağındaki hayvanların çoğunun yaralı ve bakımsız sağlıksız koşullarda barındırılıyor olması Ahmetli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe'nin  sosyal medyada paylaştığı görüntü ve paylaşımlardan sonra ortaya çıktı.


Sosyal medyada yapılan bu paylaşımların ardından hayvanseverler Ahmetli Belediyesine ağır eleştiriler getirdi.

Sallıtepe barınakla ilgili görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak şu iddialarda bulundu ;

"  Burası Manisa ili  Ahmetli ilçesi belediyesi sözde hayvan barınağı hayvanların haline bakın, barınak değil toplama kampı ölüm kampı yok etmenin farklı bir yöntemi bu sistem, bu kadar merhametsizlik olamaz ve şunu soruyorum sadece, bu ilçedeki hiç bir kurum bu merhametsizliği görmüyor mu? Nasıl kör olabiliyorsunuz nasıl sessiz kalabiliyorsunuz  bu merhametsizlik karşısında nasıl kafanızı yastığa rahat koyabiliyorsunuz allah aşkına... 
Lütfen cimer üzerinden Cumhurbaşkanlığına şikayetlerinizi yapın yıllardır bu durumda bu hayvanlar kısırlaştırma yok ama hayvanlar toplanıyor"



Barınakla ilgili yaptığımız araştırmada barınakta çok sayıda köpeğin barındırıldığı kısırlaştırma yapılmadığı, hayvanların burada adeta ölüme terk edildikleri iddiaları da var.
Bu paylaşımın ardından sosyal medyada gündem olan Ahmetli Köpek barınağında halen yaşlı bir bekçi dışında kimsenin olmadığı, burada bakıcı bulunmadığı arada sırada buraya belediye çalışanlarınca yiyecek taşındığı da alınan bilgiler arasında yer alıyor.


Koronavirüs Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 81 il Valilliğine gönderdiği genelgeyle ve genelge öncesinde dahi çevredeki ilçe belediyelerinin sokak hayvanları için ekipler kurup onları beslemeleri ve özellikle hayvanlar için sokağa çıkma yasağının olduğu  günlerde vatandaşların kapılarına yiyecek ve su bırakmaları isteniyor.


Ahmetli Belediyesinin köpek barınağı konusunda uzun süredir tepkilere kulaklarını tıkadığı, hayvanseverlerin belediyeye ulaştırdıkları taleplerin gözardı edildiği ve hatta 3 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten AKP'li başkan Ahmet Alhan'ın da sessizliğini koruduğu iddia ediliyor.
Ahmetli Belediyesinin kamuoyunda oluşan bu tepkilerin ardından nasıl bir çalışma veya açıklama yapacağı da merakla bekleniyor.
Köpek barınağında bakıcının ve veterinerin olmadığı iddiaları ise cevaplanması gereken en önemli soru olarak dikkat çekiyor.


Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan'ın bu konuda yapacağı çalışmalardan bilgilendirme veya bu haberin ardından yapacağı açıklama için Manisa Son Haber sütunlarının da açık olduğunu belirtiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 02:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Ramiz Dayı
Hüseyin Ramiz Dayı - 4 yıl Önce

Ahmetli merkezde tren yolu mevkiinde uyuz olmuş bitlenmiş köpekler kaşınmaktan her yerini kanatmışlar. Birde burada ilk öğretim okulu mevcut. İlgilenecek birim yok mu?

SIRADAKİ HABER