Ahmet Dayı eşeğine Demirci Maski sayesinde kavuştu

Eskiler, herkesin başkalarının işine göre, kendi işini daha itinalı takip ettiğini tarif etmek için “ El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış” dese de Demirci Maski ekipleri Nam-ı diğer Gatilin Ahmet dayının eşeğini bulurken, iş üstündeydi ve türkü de çağırmıyordu.

Ahmet Dayı eşeğine Demirci Maski sayesinde kavuştu

Manisa ‘nın Demirci ilçesine bağlı Marmaracık ve Alaağaç Mahalleleri arasında periyodik kontrollerini yapmakta olan Demirci Maski çalışanları, duydukları bir sese dikkat edince, aslında bir eşeğin hayatına da dokunmuş oldular.

Sese doğru yöneldiklerinde bir eşekle karşılaştılar, yılların yükünün yanı sıra, sırtındaki odun yükünün altında da ezilen yaşlı bir eşek, bir arazide oluşmuş içi çamur dolu çukura düşmüş ve çıkamıyordu.

Hemen harekete geçen Demirci Maski çalışanları, eşeğin yardımına yetişip,biraz güçlükle de olsa eşeği düştüğü çukurdan çıkardılar.

Daha sonra eşeğin sahibini bulabilmek için, ayni güzergâhtaki mahallelere haber bıraktılar.

Eşeğin sahibi ise, 2 gündür eşeğini dere tepe aramaktan yorulmuş Marmaracık Mahallesinde yaşayan ancak aslen Demirci Mezitler Mahallesinden Ahmet Kahraman isimli 92 yaşında bir köylüydü.

Marmaracık Mahallesinde yalnız yaşadığı öğrenilen Nam-ı diğer Gatilin Ahmet Dayı bir dalgınlık anında eşeğini kaybetmiş, tüm aramalarına rağmen bulamamıştı.

2 gündür düştüğü çukurda aç ve susuz kalan, evdeki tek dostu eşeğine kavuşan Ahmet dayı, eşeğiyle hasret giderdikten sonra, kameralarımıza da bir iki kelam etti.

Maski elemanlarına çok teşekkür eden kayıp eşeğin sahibi, yüzündeki oluşan gülücüklerle de eşeğine kavuşmuş olmanın mutluluğunu gösterdi.

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER