Yüzde 75 Hibeli Sera Projesi Demirci İlçesinde Devam Ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği, yüzde 75 hibe destekli sera projesi kapsamında, Demirci’de kurulması planlanan seraların konstrüksiyon montaj işlemleri tamamlandı. Sera örtü naylonlarının da, bu hafta içi montajının tamamlanmasının ardından üretime başlanacak.

Manisa Son Haber
Yüzde 75 Hibeli Sera Projesi Demirci İlçesinde Devam Ediyor

Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara gelir sağlamak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Örtü Altı Yetiştiriciliği (sera) projesi kapsamında, 2020 yılında içerisinde 104 adet seranın kurulumunun tamamlanması hedefleniyor. Proje kapsamında Demirci ilçesine de bu yıl 14 sera desteği verileceğini belirten, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.

Demirci’de kurulması planlanan seraların konstrüksiyon montaj işlemlerinin tamamlandığını dile getiren Usta, “Bu hafta içerisinde sera naylonlarının çekilmesinden sonra Demirci ilçemize kazandıracağımız seralarda üretiminin başlamasını hedefliyoruz. 1. ve 2. etap sera projemizde,  Demirci ilçemizde 25 üreticimize sera desteği vermiştik.

Bu yıl da, 14 üreticimize sera desteği vermekteyiz. 2020 yılı 3. etap sera projemiz tamamlandıktan sonra Demirci ilçemizde 6 mahallemize yüzde 75 hibeli, 39 adet ve 16.600 m2 üretim alanı, örtü altı yetiştiriciliği projemizden yararlanmış olmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde üreticilerimizin yüzde 75 hibeli sera projemizden faydalanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2020, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER