Bücür firar edince penis büyütme ameliyatı olmuş

Meksika cezaevinden tünel kazarak firar etmesinin ardından ve 6 ay sonra yakalandıktan sonra ülke gündemine düşen uyuşturucu baronunu konuşuyor. Bücür lakaplı uyuşturucu tacirinin firar ettikten sonra penis büyütme ameliyatı olduğunun ortaya çıkmasının ardından ülkede tüm gazeteler ve televizyonlar haberlerinde bu habere yer verdi.

Bücür firar edince penis büyütme ameliyatı olmuş
selcuk
 Guzman, 6 ay önce Meksika City yakınlarındaki Altiplano Hapisanesi’nden tünel kazarak kaçmayı başarmış ve ancak geçen Cuma günü Los Mochis’de yakalanmıştı. Meksika gazetesi Reforma, Guzman’ın Tijuhana’daki bir hastanede penis büyütme ameliyatı olduğunu ve cinsel organındaki kan akışının artmasını sağlayan bir de testis implantı taktırdığını yazdı. Gazete, 57 yaşındaki uyuşturucu baronun yakalandığı evde yapılan aramalarda testosteron içeren ilaçlar ve cinsel gücü artırıcı bir ilaç için yazılmış reçeteye de ulaşıldığını belirtti. Meksika polisi Guzman’ınABD’li ünlü aktör Sean Penn’e verdiği ve Rolling Stone dergisinde yayınlanan röportaj sayesinde yakalandığını iddia etmişti. Guzman’ın Ekim ayında Penn ile bir araya geldikten sonra penis büyütme ameliyatı için bıçak altına yattığına inanılıyor.


Bücür penis büyütme ameliyatı olmuş


Geçen Temmuz ayında hapishaneden ikinci kez kaçan Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin 'El Chapo' Guzman’ın yakalandığı bildirildi. Bir otele yapılan baskınla yakalanan Guzman, 6 ay önce kaçtığı yüksek güvenlikli Altiplano hapishanesine geri götürüldü.


Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, dünyanın en büyük mafya babalarından Guzman’ın yakalandığını duyurdu.Pena Nieto, Twitter hesabından, “Görev tamamlandı: Onu yakaladık. Joaquin Guzman Loera’nın tutuklandığını Meksikalılara duyurmak istiyorum.” açıklamasını yaptı.AFP’nin haberine göre Guzman 6 ay önce kaçtığı yüksek güvenlikli Altiplano hapishanesine geri götürüldü.


DELİĞİN ALTINDAN KAÇMA TÜNELİ ÇIKTI


Meksika Donanması'ndan yapılan açıklamada da güvenlik güçlerinin, aldıkları ihbar sonucu Sinaloa eyaletindeki Los Mochis kentinde bir otele baskın düzenlediği belirtildi. İçeridekilerin ateş açması sonucu çıkan çatışmada Guzman'ın adamlarından beşinin öldüğü, bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı kaydedildi. Guzman'ın çatışmada yaralanmadığı ifade edildi.


Güvenlik güçleri, evdeki iki zırhlı araç, sekiz tüfek, bir tabanca ve bir roket güdümlü el bombası fırlatıcıya el koydu.


En son 11 Temmuz’da Altiplano hapishanesinde duşta görülen ‘El Chapo’ (Bücür) lakaplı uyuşturucu baronunun, 1,5 kilometrelik tünelden kaçtığı anlaşılmıştı.14 yılda 2 kez elinden kaçıran Meksika devleti, ‘El Chapo’yu ihbar edene 3,8 milyon dolarlık ödül koymuştu.


‘BÜCÜR GUZMAN’IN HIZLI YÜKSELİŞİ


Dünyanın en acımasız uyuşturucu tacirlerin çıktığı Meksika'da Joaquin Guzman Loera, diğer kaçakçıların arasında öne çıkan bir isim.


Meksika'daki uyuşturucu kartellerini inceleyen El Narco adlı kitabın yazarı Ioan Grillo, "Bücür Guzman'ın, yakın tarihimizin en çok bilinen uyuşturucu kaçakçısı olduğunu düşünüyorum" diyor.


Guzman, 1970'lerde uyuşturucu kaçakçılığına başladığı dönemde, patronlarının kendisine daha büyük miktarlarda uyuşturucuyu idare etmesi için yetki tanımaları konusunda ısrar edince Guadalajara Karteli içinde hızla yükseldi.


Biyografi yazarları Guzman'ın uyuşturucuyu kuzeye kaçırmak için yaratıcı yollar keşfettiğini söylüyor.


Guzman'in Snaloa Karteli'nin kolları bugün Avrupa, Asya ve Latin Amerika'ya kadar uzanıyor.


Diğer ülkelerdeki uyuşturucu şebekeleri de kendilerini suç dünyasında ağırlığı olan Guzman Loera ismi ve Guzman'in karteliyle ilişkilendirme çabasına girdi.


Guzman'a, kendisine bağlı kartel üyelerinin yanı sıra Sinaloa, Durango ve Chihuahua'daki şebekeler de sadakatlerini gösterdi.


Yaklaşık 1 milyar dolar mal varlığıyla Forbes dergisinin 'dünyanın en zenginleri listesine' giren Guzman 10 yıldan uzun bir süre adaletten kaçtı.


Daha önce tutuklu olduğu cezaevinden 2001 yılında kaçan Guzman'ın yeniden demir parmaklıklar ardına gönderilmesi, Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto için büyük bir başarı olarak görülmüştü.


Guzman yakalandı halk sokaklara döküldü


Ünlü uyuşturucu kartelinin başı olan Guzman fakirlere yaptığı yardımlarla tanınıyordu. Guzmanın yakalandığı öğrenen çok sayıda Meksikalı sokaklara çıkarak hükümet aleyhinde Guzman lehinde gösteri yaptı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 02:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER