Uyuşturucu kaçakçısı kedi yakalandı

Kedinin, boynuna asılan küçük torbalar içinde mahkumlara kokain taşıdığı anlaşıldı. Kurye kediye, uyuşturucu kaçakçısı kedi anlamına gelen "narcogato" lakabı takıldı.

Manisa Son Haber
Uyuşturucu kaçakçısı kedi yakalandı

Panama polisi, cezaevine uyuşturucu madde taşıyan bir kediyi yakaladı.

Kedinin boynundaki kolyeden şüphelenen polis, cezaevi yakınlarında yakaladığı kedinin boynuna asılmış küçük bir torbayı kontrol etti ve torbaya saklanmış kokaini ele geçirdi.

Yerel medya, kuryeye uyuşturucu kaçakçısı kedi anlamına gelen “narcogato” lakabını yakıştırdı. Narcogato, yaklaşık 1.700 hükümlünün cezasını çektiği Nueva Esperanza cezaevi yolunda yakalandı.

Panama Cezaevleri Genel Müdürü Andrés Gutiérrez, “Hayvanın boynuna birkaç demet içeren kumaştan bir torba bağlanmıştı. Torbada beyaz tozlu şeffaf plastik ambalajlar vardı. Tozun kokain olduğu anlaşıldı. Kedinin crack ve marihuana nakletmiş olduğundan da şüpheleniyoruz” dedi.

Uyuşturucu kapakçığına bakan Colon bölgesi savcısı Eduardo Rodriguez de “Yasadışı maddelerin transferi için hayvanların kullanılması hakkında soruşturma açtık. Bu, ilk kez olmuyor. Arjantin’de bir cezaevinde yatan bir mahkûma güvercin aracılığıyla uyuşturucu madde ulaştırılmıştı” dedi.

2017’de, Arjantin’in Pampa eyaletinde bulunan Santa Rosa cezaevine konmaya hazırlanan bir “narkogüvercin” polis tarafından vurulmuştu. Güvercinin aranması sonucunda 7,5 gram marihuana ve sara nöbetlerini önleyen 44 Rivotril hapı ele geçirilmişti.

O dönemde öldürülen güvercinin fotoğrafı sosyal medyada viral olmuştu ancak güvercinlerin her gün yaklaşık 15 uçuş yaparak cezaevindeki mahkumlara uyuşturucu teslimatı için eğitildiği anlaşılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER