Demirci Başkan Selçuk ile yine kaybediyor, yine karşıdan seyrediyor! Gördes’e var da, bize yok mu? Yok! Peki, Neden?

Tam 5 yıl önce Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci ilçesine altı otopark, üstü kent meydanı bir projeyi yapmak istedi.

Manisa Son Haber
Demirci Başkan Selçuk ile yine kaybediyor, yine karşıdan seyrediyor! Gördes’e var da, bize yok mu? Yok! Peki, Neden?

O günün şartlarında bu proje yaklaşık 14 milyon TL bütçe ile mal edilecekti. Kamusal alan olan Demirci Cumhuriyet Meydanındaki alanda ilçenin o dönem ve halen ihtiyacı hale gelen otopark sorunu çözülmesiyle birlikte, aynı zamanda yıllardır kent meydanı olmayan Manisa’daki tek ilçe ünvanlı Demirci ilçesinin, halkın nefes alanı olarak yararlanacağı bir kent meydanı da olacaktı.

Ancak o dönem MHP’li Büyükşehir, AKP’li Demirci belediyesi halkın iradesiyle şekillenmesine rağmen, Demirci Belediye Başkanlığına seçilen ve halkın iradesiyle sandıktan çıkan Selami Selçuk, Demirci’nin büyükşehire bağlı bir ilçe olduğu gerçeğini kavrayamamıştı.

Kısır siyasi çekişmelerin içinde bu kent meydanı ve otopark inşaatının yapılması için yasal olarak ilçe belediye meclisinde büyükşehire bu yetkiyi vermedi.

Bu olay günlerce gündemde kaldı. Büyükşehir meclislerindeki oturumlarda Ergün ve Selçuk proje yarışına girdiler. Birbirlerine projeleri için “hodri meydan” bile dediler.

Cengiz Ergün “hizmetin siyaseti olmaz” dese de bu projeyi Demirci’ye kazandırmak, etrafındaki özel parselleri de kamulaştırıp kentin yüzünü değiştirmek istese de, AKP’li meclis üyeleri ve Başkan Selçuk bir türlü mecliste büyükşehire yetki devrini vermedi.

Tüccar zihniyetiyle bugüne kadar kamusal alanları, orman arazilerini ve hatta hazineye ait imar planındaki yola bile pazarlık usulü ihale ile barakalar ve hatta ucube inşaatlar yapıp, bu yanlışlarından bir türlü geri adım atmayan başkan Selçuk, her defasında soruşturma geçirdi, her defasında yargının tokatı ile karşılaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından orman arazisine kaçak inşaat yaptığı için hakkında yargılanması için soruşturma izini verilmiş, Demirci’deki tek belediye başkanı ünvanını bile aldı.

  1. MHP’li büyükşehir belediyesinin o dönem yaklaşık 14 milyon TL bedelli Otopark ve Kent Meydanı inşaatı için alanın yetki devrini vermeyen Demirci Belediyesi işte gömleğin ilk düğmesini burada yanlış yere ilikledi ve diğer yanlışlar da peşi sıra geldi.( O dönem bu proje için “MHP’li belediyeye yaptırmazuk” diyen ak yeniçerilerin, grup toplantılarını ve hatta meclis toplantısı öncesi, “namaz kılacağız” bahanesiyle girdikleri mescit toplantılarını bir bilseniz eminim bu saçma sapan mazeretleri ve gereksiz adamların, Demirci’ye zarar adamlıklarını eminim benden daha iyi ifade edersiniz)
  2. Kamusal alanı Ticari alan yapıp, yasa gereği Büyükşehir meclisinde onaylanması gerekirken, bizim akıl küpü başkanımızın siyasi cinlikle hallederim hamlesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına resen onaylatması.
  3. Bu onay gelince bankalardan kredi çekilip, temel atma törenleri milletvekilleri ilk harçlar tiyatrosu da hemen başlatıldı.
  4. Buranın kaça, kime, ihale edildiği, projenin çizenin kim olduğu, muhammen bedelinin kaça gittiği hiç belli olmadı. Köylerde minare inşaatı yapan usta kadar bile organize edilmeden, pazarlık usulüyle köy konağı yapan köylülerin imece çalışması gibi inşaat devam etti.
  5. Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Belediyesini mahkemeye verdi. Mahkeme bakanlığın kamusal alanın ticari alana dönüştürülmesini İPTAL etti. İstinafa gidildi yüksek mahkeme de bu İPTAL kararını onayladı ve gerekçeli karar yazdı. Kısaca şunu dedi. “ Bu meydan halkın nefes alanıdır, kamusal alandır, ticari alan yapamazsınız, buraya beton yığıp halkın nefes sahasını yok edemezsiniz” dedi.
  6. Bu inşaat seçimler için takvim başlamışken, halka bitmiş yargı süreci ve iptal kararı yansıtılmasın diye inşaat kamuyu zarara uğratma suçu işlenerek devam etti. Amaç seçim öncesinde bizim gelişmeleri haberlerle halka duyurmamız karşısında inşaat durmasın, seçimde bu durum karşımıza çıkmasındı.
  7. Seçimlerde Selami Selçuk Ankara’da verilen ittifak kararıyla aday oldu. Pişkin pişkin kahvehanelerde “kent meydanında hiç bir sıkıntımız yok, ekonomik kriz nedeniyle ara verdik” derken masanın altında sanırım bir ayağını kaldırarak bunları söylüyordu. Çünkü Selçuk, bunları Demircililerin gözlerinin içine bakarak söylerken, doğruları söylemiyordu, yarım kalan bu inşaatta kamusal alanın ticari alana dönüşmesinin mahkemece iptal kararları olması yanında, özel bir şahsa ait parselinde kamulaştırılmadan eylemsel anlamda işgali ayyuka çıkmıştı.
  8. İttifak büyüsünün peşine takılan Demirci, Selçuk ve tayfalarının yanında bir de ittifak yüzünden elleriyle rabia ve bozkurt işaretlerini aynı anda yapmayı beceren arkadaşlara teveccüh edip onlara “alın belediyeyi siz birlikte yönetin” diyerek sandığa irade koydu.
  9. Sandıktan çıkan iradenin içeriğinde seçmen “en azından bu AKP’nin yanına MHP’lileri de monte edelim iş kontrolde kalsın” diye düşündü. Gel gelelim işler böyle olmadı, ülke genelinde ittifakın birinci söylevi memleketin Bekası iken, ittifakın içinde daha 3-5 ay önce AKP’li belediyeye saydırıp, yaptıkları usulsüzlükleri kahve, kahve, meydan, meydan anlatanlar dut yemiş bülbüle döndü, Demirci’nin bekasını hiç düşünmeden, Selçuk’la 5 yıldır afetten çıkmış belde gibi olan belediyede pansuman yapmak yerine, şıracının şahidi bozacı modunda icraatlarla kabahatlerin üstüne örttü.

  1. 2019’un Aralık ayında Kent Meydanı ile ilgili mecliste yetki devri kararı çıktı. 5 yıl boyunca dalaşan MHP’li büyükşehir ile AKP’li Demirci belediyesi ittifak ayağına görsel kardeşlik gösterilerine başladı. Ortalık yağ kombinası gibi vıcık vıcıkken, yere basmak ayakta durmak bile kaygan zeminden mümkün değilken, ittifakın Demirci ayağı duvara yan yan basarak bir karar çıkardı. İşin kötü yanı Selami Selçuk’un hünerli dili muhalefetin meclis üyelerini bile ikna etti, kırmızıyı beyaz gibi tatlı diliyle öyle bir anlattı ki, muhalefet meclis azaları da gaza gelip, ittifakla birlikte kent meydanı yetki devri kararına kabul oyu verdi.
  2. Ocak, Şubat, Mart geldi Demirci’nin bu kararı meclise gelemedi, imar komisyonu üyeleri işin içindeki katakülleyi gördü. Siyasi ikbal uğruna veya birazda kendi paçalarını düşünerek karar veremedi, hukuk komisyonu, imar komisyonu bir arada falan pandemi salgını girdi, meclis 3 ay iptal edildi. Temmuz ayına gelindiğinde de 3 ay boyunca komisyondan dahi çıkamayan bu Demirci’yle ilgili içinde hukuksuzluk ve adaletsizlik barındıran, yargı kararları yok sayılan ve hatta Cengiz Ergün’ün kendini bile inkâr ettiği teklif başka tekliflerle aynı torbanın içinde zızt geçirildi.
  3. Büyükşehir meclisindeki bu kararın alınmasından sonra bu kez eldeki mahkemelerin İPTAL kararlarına rağmen, ittifaktan önce Demirci imar planı değişikliğini mahkemeye veren, ittifaktan sonra meclislerde Selami Selçuk’a “hodri meydan” çeken Cengiz Ergün’lü büyükşehir belediyesinin bu meclis kararı yine yargıya taşındı.
  4. İYİ Parti yargı kararlarına rağmen, ittifak öncesi ve sonrasındaki büyükşehir belediyesinin çelişkilerini, halkın nefes alanının yok edilmesini gerekçe göstererek yürütmenin durdurulması için bölge idare mahkemesine dava açtı.
  5. Dava görülmeye başlandı. İşte Demirci’de hukuk ve adalet günü diye ilan ettiğim 30 Aralık günü keşifli bilirkişili duruşma yapıldı.

Şu aşamada bilirkişi raporu düzenlendi. Aklın yolu bir ve bağımsız yargı kararlarına herkesin saygı duyması gerekiyor.

Büyükşehir kendi dava ettiği ve kazandığı mahkemenin ve üst istinaf mahkemesinin iptal kararına rağmen şimdi bir meclis üyesinin hukuka başvurması nedeniyle yargılanıyor. Yargı kararlarını yok sayarak, şehir planlamalarına aykırı ve kamusal alanın despotça ticari alan yapılmasıyla kondurulan Selçuk'un asortik mimarisi ucube kent meydanı inşaatı için ittifakın el örgüsü kader ağları içinde birlikte yargılanıyorlar. Bu defa tüm yargı kararlarını ve birbirlerine söylediklerini unutup üstelik aynı safta yer alarak yargılanıyorlar.

Demirci Belediyesinden  aralıksız olarak bilgi güncellemelerini sürdüren köstebeklerimden aldığım bilgiye göre, Demirci Belediyesi bilirkişilere döneminde itiraz etmemiş, bilirkişi raporu tanzim edildikten sonra, havadan sudan gerekçelerle, yani “ laf olsun, torba dolsun” misali rapora itiraz etmişler. Basın yayın kuralları ve ahlaklı yayıncılık ilkelerimizden dolayı yargı süreci, bilirkişi raporu içeriği ve gelişmeleri buradan bugünlük yayınlayamıyorum, zira yargılama süreci halen devam ediyor. Ancak sadece şunu söyleyebilirim. Güneş balçıkla sıvanmaz, yaşasın adalet… Sanırım sürekli bu süreci haberlerimden takip eden okurlarım neyi anlatmak istediğimi anlamışlardır.

Mesele şu ki; Çevremizdeki ilçeler hem ittifak öncesi hem ittifak sonrası büyükşehirin nimetlerinden ve yatırımlarından yararlandılar. AKP’li Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, MHP’li Cengiz Ergün’ün Büyükşehir belediyesinden Manisa Büyükşehir olduğu günden beri yatırım ve hizmet almaya devam etti. Devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile iş merkezi ve Gördes’in otopark sorununu da çözmeyi becerdi. Muhammet Akyol Manisa’ya ilk döneminde de, son döneminde de gittiğinde henüz hiç boş dönmedi. Demirci belediye başkanı Selami Selçuk ise, büyükşehir belediyesinin yatırımlarını siyaset yapacağım diye elinin tersi ile geri iteledi, Demirci Belediyesinin boyuna posuna bakmadan, kaçak imar planıyla, özel parsel gaspı ve pazarlık usulü ihaleleri yapıp, bankadan da eski parayla 7 trilyon borca sokup, bu işi Demirci Belediyesi olarak biz yapacağız diyerek beceriksizliğini aslında bir kez daha ilan etmiş oldu.

Yüzüne gözüne bulaştırdığı her işi gibi, bu kent meydanı işi de yine sapa sardı. Hukuk ve yargı var iken, hiç kimse, ben yaptım oldu diyemez. Bunu Başkan Selçuk, umarız bu kez artık aklına sokar.

Parayla getirdiği televizyon canlı yayınlarında halka bu süreci anlatmayıp, Demirci’ye verdiği zararları yok sayıp konuşamayan Selçuk, yargı kararının ortaya çıkmasından sonra derhal istifa etmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan onaylamalı, İçişlei Bakanı Süleyman Soylu da,  Demirci’nin bu zarar sürecini atlamadan, hemen iş bilen birini kayyım olarak atamalıdır.

Gördes AKP’li, fark yok Demirci’de…Peki Demirci’de ne eksik…1-Uyum, 2. Zihniyet 3- Hukuk ve yargıya saygı 4- Liyakatlı kadrolar 5- Belediye Başkanı gibi belediye başkanı eksik..

BAKIN BÜYÜKŞEHİR GÖRDES’E YİNE NE YAPIYOR?

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Gördes Belediyesi arasında Gördes'e kazandırılacak olan iş merkezi ve katlı otopark projesi için protokol töreni düzenlendi. Gördes'in işyeri ve otopark ihtiyacının giderilmesine katkı sağlayacak olan proje için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol tarafından imzalar atıldı. Protokol töreninde konuşan Başkan Ergün, çorbada Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tuzunun bulunmasını istediklerini belirtirken, Başkan Akyol da destekleri nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkür etti.

Gördes ilçe merkezinde duyulan işyeri ihtiyacı ve otopark probleminin giderilebilmesi amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi işbirliğinde ilçeye iş merkezi ve katlı otopark projesi kazandırılacak. Yüzde 85'i Gördes Belediyesi, yüzde 15'i de Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanacak olan proje için protokol töreni Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirildi. İşbirliği protokolüne imza atan Başkan Cengiz Ergün ve Başkan Muhammet Akyol, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi'nin birlikte gerçekleştireceği projeye imzaları attıklarını belirten Başkan Ergün, "Değerli Başkanımın iş merkezi ve katlı otopark yapılması noktasında projesi vardı. Bu noktada Büyükşehir'in de bu projeye katkı sağlayıp sağlayamayacağı noktasında bizden bir talebi olmuştu. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı kendilerine ifade etmiştik. Buradaki bu projeye yüzde 85'i Gördes Belediyesi'nce ihalesi yapılmak suretiyle, ihale bedeli üzerinden iş artışları da dâhil olmak üzere yaklaşık Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşecek olan pay yüzde 15'i ihale belirlendikten sonraki rakam olacaktır. Bu da yaklaşık olarak bizim düşüncemiz 1,5 ile 2 milyon arasında bir rakama tekabül ediyor" dedi.

"Çorbada Tuzumuz Bulunsun İstedik"

Önemli olanın ilçede vatandaşların kullanacağı en güzel yatırımlardan bir tanesinin kazandırılması olduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Emeği geçenlere, destek olanlara katkıda bulunanlara başta değerli Başkanım olmak üzere bütün Gördes Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Biz de çorbada tuzumuz bulunsun dedik. Katkı verme kararını aldık. Onun protokol imzasıdır. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bittiğinde kurdelesini keseriz" ifadelerini kullandı.

"Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum"

Gördes'e yaptığı katkılar nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkür eden Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ise, "Daha önce yine bir protokolle yarı olimpik yüzme havuzumuzu yaptık, bitirdik. Sayın Bakanımızın da uygun gördüğü bir tarihte birlikte oranın açılışını gerçekleştireceğiz. Gördesli hemşerilerimizin çok dillendirdiği özellikle dükkân, işyeri ihtiyacı ve otopark problemiyle ilgili bu proje kısmi bir problemi çözecek. Çünkü katlı otopark ve 100 araçlık. Ama kısmen de olsa belli bir bölgede hem işyeri ile ilgili hem de otopark ile ilgili bir çözüm oluşturacak. Biz de bu projeyi başlattık. İnşallah sizlerin de desteği ve katkısıyla hep birlikte tamamlamayı Cenabı Allah nasip etsin. Ben de başta sizlere olmak üzere emeği geçen katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çalışmalar Nedeniyle de Teşekkür Etti

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Büyükşehir Belediyesi'nce Gördes'te gerçekleştirilen diğer çalışmalar nedeniyle de teşekkürlerini iletti. Başkan Akyol, "Gördes'in birçok yeri doğalgaz, telekom, elektrik ve MASKİ çalışmalarından dolayı kazılmıştı. Onunla alakalı taş döşeme çalışmaları devam ediyor. Vatandaş şu anda memnun. O çalışmalarla ilgili de teşekkür ediyoruz. Güneşli ve Evciler ile ilgili çalışmadan dolayı da teşekkür ediyorum. Orası da sıkıntılı bir bölgemizdi. Gördes'e yaptığınız çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Salihli yoluyla ilgili de çalışma başladı. Onun için de ayrı bir teşekkür ediyoruz" dedi.

ÖZEL HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2021, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER