Emeklilerin merakla beklediği tarih belli oldu

Emeklilerin merakla beklediği bayram paralarının ne zaman yatacağı sorusuna bugün cevap geldi. Geçtiğimiz bayramdan itibaren hükümetin aldığı bir kararla Ramazan ve Kurban Bayramlarında 1000 TL tutarında emeklilere ikramiye ödenmesi sağlanmıştı.

Emeklilerin merakla beklediği tarih belli oldu
selcuk
 Emeklilerin merakla beklediği bayram paralarının ne zaman yatacağı sorusuna bugün cevap geldi.Geçtiğimiz bayramdan itibaren hükümetin aldığı bir kararla Ramazan ve Kurban Bayramlarında 1000 TL tutarında emeklilere ikramiye ödenmesi sağlanmıştı.
Hükümetin geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde almış olduğu kararla milyonlarca emekliye yılda iki kez bayramlarda bin liralık ikramiye verileceği duyurulmuştu. Yasanın hızla onaylanmasından sonra emekliler ilk ikramiyelerini Ramazan Bayramı öncesi almışlardı.
16-17 AĞUSTOS TARİHİNDE HESAPLARA YATACAK
Kurban bayramı bu ayın 21'ine denk geliyor. 18-19 Ağustos'unda hafta sonuna denk gelmesinden dolayı emeklilerin maaş ve ikramiyelerinin 16-17 Ağustos tarihlerinde hesaba yatacağı belirtildi.
BİRDEN FAZLA EMEKLİ İKRAMİYESİ ALANLAR
EN YÜKSEK AYLIK ÜZERİNDEN
BAYRAM İKRAMİYELERİNİ ALABİLECEKLER

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "16 Ağustos'ta BAĞ-KUR ve SSK, 17 Ağustos'ta Emekli Sandığı emeklilerimize yapılacak bayram ikramiyesi ödemeleri hayırlı, uğurlu olsun. Emeklilerimizin bayram ikramiyesi ödemesi dosya başına 1.000 (Bin) TL olarak gerçekleştirilmektedir. Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilerimize hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecektir. Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, bayram ikramiyesi ödemesi yapılmaktadır."





Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2018, 22:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER