Unutulan sigorta paraları

Unutulan sigorta paraları ne kadar? Sigorta poliçelerinde unutulan paralar resmi olarak açıklandı. 125 Bin Sigortalının unuttuğu toplam rakam haberimizde.

Unutulan sigorta paraları
 Unutulan sigorta paraları ne kadar? Sigorta poliçelerinde unutulan paralar resmi olarak açıklandı. 125 Bin Sigortalının unuttuğu toplam rakam haberimizde..
Ülke insanı çok sık değişen ülke gündemi içinde yaşanılan yoğunluklardan dolayı unutuyor, unutkanlıklar sınıfına bu defa da sigorta poliçelerinde unutulan paralar olduğu ortaya çıktı.Unutulan sigorta paraları ile ilgili bilgiler ortaya çıktı.

Bu yıl yaklaşık 125 bin sigortalı hayat poliçelerinde bekleyip biriken parasını ya da kazaya karışmış aracının hasar bedelini almayı unuttu.

SİGORTA POLİÇELERİNDE UNUTULAN PARALAR

Bankadaki parası 10 yıl boyunca bankaya gitmediği için unutanların yanına bu kez sigorta bedellerini unutanlar eklenmiş oldu. Unutulan bu paralar sigorta şirketlerinden alınarak güvence hesabına devri yapılaşacak.

Alınan karara göre sigorta şirketleri her yıl Ocak ayı içinde paralarını unutan sigortalıların listelerini yayınlayarak, hak sahiplerinin o yılın 15 Haziran tarihine kadar unutulan paralarını almaları için ikamet adreslerine mektup veya bankadaki telefon bilgilerine göre ulaşıyor.

Yapılan tüm bu çağrılara rağmen vatandaşlar paralarını unutmaya ısrarla devam ediyorlar. Unutulan ve rakam olarak küçümsenmeyecek miktarlara ulaşan bu paralar sigorta şirketleri tarafından yılda bir defa Güvence Hesabına devrediliyor.

UNUTULAN SİGORTA  PARALARI TAM TAMINA 28.8 MİLYON LİRA

Güvence hesabı Müdürü Abdülkadir Küçük basına yaptığı açıklamasında sigorta şirketlerine 10 ve 20 yıllık dönemler halinde hayat sigortası poliçesi yaptırarak, tarihler ve dönem sonu sigorta poliçe hesaplarında biriken paraları unutan ve parayı almayanların çok sayıda olduğunu söyledi.

Trafik kazasına karışmış aracının hasarı için alması gereken paraları da unutan vatandaşların da olduğunu belirterek, buna benzer sigorta alacaklarının vefat etmesi halinde ise kişisinin verasetçilerine ulaşılamadığını da belirtiyor.

Küçük sigorta şirketleri unutulan bu paraları her yıl şirketlerin güvence hesabına aktardıklarını ve güvence hesabına aktarılan bu yüklü miktardaki paranın doğrudan gelir olarak kaydedildiğinin altını çizdi.

“Özel Hukuk Hükümlerine Tabi Sigortalar kapsamında hak sahiplerince aranmayan paralar hakkında yönetmelik” ile özel hukuk hükümlerine tabi olmuş sigortalar kapsamındaki hak sahiplerine ödenmesi gerekir iken, bu paralar üzerindeki her türlü prim ve tazminat gibi kanun gereği belirtilen süre içinde alınmayan ve zaman aşımına uğramış güvence hesabına aktırıldığının altını bir kez daha çizen Güvence Hesabı Müdürü Küçük, bu unutulan meblağların bu yıl için 42 milyon 99 bin 911 TL olduğunu bu paranın sigorta şirketleri tarafından gönderilen mektup ve telefonla aranıp ikaz edilmelerine rağmen tahsil edilmez ise 15 Haziran 2017 tarihi mesai saati bitimine kadar güvence hesabına doğrudan gelir olarak kaydedileceğini belirtti.

2014 yılında 16 milyon 464 bin 834 TL aktarılmıştı.

2015 yılında 24 milyon 655 bin 112 TL, 2016 yılından bu yıla aktarılan ise 28 milyon 819 bin 376 TL olmuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 05:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
iltan cengiz
iltan cengiz - 7 yıl Önce

Unuttuysam parayı nasıl alabilirim

erol zinkal
erol zinkal - 7 yıl Önce

nasil alirim

SIRADAKİ HABER