İranlıları rehin alan 7 Afganlı yakalandı

Manisa’da İranlıları rehin alan 7 Afganlı yakalandı. 4 gün önce evlerine çağırdıkları İranlıları rehin alan 7 Afganlı yakalandı.

İranlıları rehin alan 7 Afganlı yakalandı
 Manisa’da İranlıları rehin alan 7 Afganlı yakalandı. 4 gün önce evlerine çağırdıkları İranlıları rehin alan 7 Afganlı yakalandı.

Edinilen bilgilere göre Manisa 'da 4 gün önce iki İranlıyı evlerine davet ederek, paralarını ve pasaportlarını aldıktan sonra ellerini bağlayarak döven 7 Afganlı olaydan sonra kaçarak izlerini kaybettirmişlerdi.

İzlerini kaybettirmek için 4 günde 4 ev değiştirdikleri öğrenilen 7 gaspçı Afganlı Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği Gasp Büro Amirliği dedektiflerinin ısrarlı takibi ve çalışmaları sonucu saklandıkları çatı katında kıskıvrak yakalanarak Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Kendileri gibi kaçak yollarla Türkiye'ye girdikleri tespit edilen 7 Afganlı, İranlı Mehmet Hüseyin ile Âmin Heydari isimli şahıslarla tanışıp, bir parkta uzun süre sohbet ettiler. İranlıları evlerine davet eden 7 Afganlı, evlerine gelen 2 İranlıyı bıçakla tehdit edip pasaportlarını ve paralarını aldıktan sonra, evin çatısında bulunan teras katına çıkardılar.

Elleri bağlı vaziyette terasa çıkarılan 2 İranlı, kendi imkânlarıyla iplerden kurtulup, çatından başka bir apartmana girerek, dairelerin zillerini çalıp yardım istediler. Mahalle sakinlerinin ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede gerekli güvenlik tedbirlerini alıp İranlıları sorguya aldı.


İranlıları rehin alan 7 Afganlı yakalandı




Asayiş dedektifleri Afganlı 7 kişiyi yakalayabilmek için çok değişik yöntemlere başvurdu. Yöntemler arasında İranlılarla Afganlıları İranlıların telefonuyla arayıp, pasaportlarını para karşılığında geri almak istediklerini söylediler. Manisa Ulupark'a gelmesi için ikna edilen Afganlılardan ikisi polisin operasyonuyla kıskıvrak yakalandı. Emniyet Müdürlüğündeki sorgulama sırasında diğer 5 Afganlının yerlerini de yakaladıkları iki Afganlıdan öğrenin polis ekipleri, ifadeler ışığında bilgisi edinilen adrese operasyon düzenlediler.

Şehzadeler İlçesi 1. Anafartalar Ergen Caddesi No 55 adresindeki apartmanın çatı katında oldukları tespit edilen Afganlılar, polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alındılar.



ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİLER

Apartmanın çatı katında bir anda karşılarında polisleri gören 5 Afganlı, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Olaydan sonra geçen 4 gün içinde 4 ev değiştirip, izlerini kaybettirdiklerini sanan Afganlılar, Manisa polisinin elinden kurtulamadı.

YABANCILAR ŞUBESİ DE SORGULAYACAK

Yakalandıklarından hemen sonra sorgudan önce Manisa Devlet Hastanesine sağlık muayenesi için gönderilen 7 Afganlının, Asayiş Şubesindeki sorgulamaları Yabancılar Şubesi ile birlikte ortaklaşa sürdürülecek. İranlıları bıçakla tehdit edip, 500 TL paralarını ve pasaportlarını da alan 7 Afganlı kaçağın, "Tehdit yoluyla Gasp" suçlarından Manisa Adliyesine sevk edilmeleri bekleniyor.

Manisa polisi 4 gündür gayretli bir çalışma ile ele geçirdiği 7 Afganlı hakkında soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.




 

HABER-Serkan Özcan

Manisa Haberleri

Manisa Son Haber

 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER