19 Mayıs akşamı ellerimizde bayrağımız, dillerimizde İstiklal Marşımızla balkonları dolduralım

Gelecek Partisi Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı ve Manisa İl Koordinatörü Gizem Satıoğlu Öcmenler Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajında bulunarak tüm vatandaşları 19 Mayıs Salı günü akşamı saat 21.00’da evlerinin balkonlarına Türk bayraklarıyla çıkarak İstiklal Marşı ve Onun Yıl Marşlarını söylemeye davet etti. Öcmenler, “Ellerimizde şerefli Türk bayrağımız, dillerimizde marşlarımızla hep birlikte emperyalizme geçit yok diyelim” dedi.

Manisa Son Haber
19 Mayıs akşamı ellerimizde bayrağımız, dillerimizde İstiklal Marşımızla balkonları dolduralım

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce 19 Mayıs 1919’da ülkemizi işgalden kurtarmak için Samsun’a attığı ilk adımın, ulusumuzun kaderini değiştirdiğini ifade eden Gelecek Partisi Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı ve Manisa İl Koordinatörü Gizem Satıoğlu Öcmenler,  “Bu adımla tarihe altın harflerle adını yazdıran Kurtuluş Savaşı başlamıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan bağımsız mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir ulusun küllerinden yeniden doğuşu, özgür ve aydınlık yarınlara yürüyüşüdür. Aynı ülkü ve 19 Mayıs bağımsızlık ruhuyla bu sefer evlerimizin balkonlarına 83 Milyon Türkiye olarak şerefli Türk bayrağımızla çıkarak emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine geçit yok diyelim. Meydanı boş zannedenlere ve egemen emperyalist güçlere meydanın boş, vatanın sahipsiz olmadığı mesajını hep birlikte verelim..!” diye konuştu.

“23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında hiçbir siyasi ayrıma girmeden hep birlikte nasıl bu anlanmlı günü kutlamışsak aynı gurur ve kutlamaları bağımsızlık mücadelemizin 101. Yılında 19 Mayıs’ta da coşkuyla yaşamalıyız. Bu kutlu günde evde olmanın burukluğunu üzerimizden atarak yine aynı ülkü ışığında kararlılık ve coşkuyla kutlamak yine bizim ellerimizde. Ama ne varki şu ana kadar İktidar partisi ya da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan şu ana kadar herhangi bir mesaj ya da açıklama yok. Acaba birileri büyük önderimiz Atatürk’ün adının anılmasından ve 19 Mayıs bağımsızlık ruhuna sahip çıkılmasından mı korkuyor” dedi.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan meşalenin, ulusumuzun çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırılmasında yolumuzu aydınlattığını vurgulayan Öcmenler şöyle devam etti, “Tarih boyunca bağımsız yaşamış, esarete asla boyun eğmemiş olan kahraman Türk milletiyle birlikte onurlu bir mücadele veren Atatürk, “En büyük eserimdir” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, inanıp güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir. Sadece bu tavır bile Atatürk’ün, Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlere duyduğu güvenin en önemli göstergesidir.19 Mayıs’ı önemsizleştirip ve sıradanlaştırmaya çalışanlar ne yazık ki bu ruhu kavrayamamıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğini, askeri ve siyasi dehasını, devrimci ruhunu anlayamayanlar, Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabe’sini bir kez daha okumalıdır. Cumhuriyet’in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 101. yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER