CHP’li Balaban’dan iktidara sert eleştiriler

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı yazılı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirerek, iktidarı sert bir dille eleştirdi.

Manisa Son Haber
CHP’li Balaban’dan iktidara sert eleştiriler

“TAM BİR KOMEDİ VE TAM BİR EZİKLİK İLE KORKU SENDROMUDUR’’
CHP’li Balaban yazılı açıklamasında ilk olarak CHP’li Belediyelerin yardımlarının engellenmesi konusuna değinerek, iktidarın CHP’li belediyelerden korktuğunu ifade etti. 
CHP’li Balaban yazılı açıklamasında, “Korona virüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberlik söylemlerini dilinden düşürmeyen Ak Parti iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan akıl tutulması yaşayan bir ruh hali içinde, aklın mantığın ve vicdanların kabul etmeyeceği kararlara imza atıyor. Kendileri sarayda ve sırça köşklerinde yaşarken halkımızın en temel gıda ihtiyaçları karşılanamıyor. Yoksulluk sınırının altında yaşayan halkımıza hizmet etmek isteyen, sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini veren CHP’li belediyelerin halkımızla dayanışma içinde olmasını, halkımıza yardım yapmasını, bütçelerine destek olmasını engelliyor. Öncelikle CHP’li büyükşehir belediyelerinin devlet bankalarındaki yardım hesaplarına el konuldu. Bu yetmedi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin aşevleri yardım hesaplarına el konuldu. Yanlış söylemiyorum, yanlış duymadınız yoksul insanlara ücretsiz ekmek veren, insanların aç kalmamasını önleyen aşevleri resmen engellenmek isteniyor ve son nokta tam rezalet. Bu insanlara yardım etmek isteyen Sayın Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında soruşturma açılıyor. Nereden bakarsanız bakın tam bir komedi ve tam bir eziklik ile korku sendromudur. Cumhurbaşkanı ne diyor ‘devlet içinde devlet olmaz’ devlet içinde devlet AKP eliyle bu ülkede FETÖ yapılanması ile gerçekleşti. Tam bir aymazlık örneği yaşandı. FETÖ’nün adı paralel devlet yapılanması PDY adıyla anıldı. Devlet içinde devlet olgusunu en iyi AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan bilir’’ ifadelerini kullandı. 
“CHP’Lİ BELEDİYELER HİZMET YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR’’
CHP’li Balaban açıklamasında, CHP’li belediyelerin şuanda bir iktidar baskısı içinde olduğunu, ancak tüm baskılara rağmen partili belediyelerin vatandaşın yayında olmaya ve sosyal belediyecilik anlayışı içinde yardım yapmaya devam edeceğini söyledi. 
CHP’li Balaban, “Sürekli seçimlerden önce sanki halkımıza yardımları destekleri kendi ceplerinden yapıyorlarmış gibi kara bir propaganda yaptılar. Neydi o kara propaganda, ‘CHP iktidara gelirse yardımlar  kesilecek, halkımız o yardım ve destekleri alamayacak’ propagandasıydı. Biz de diyorduk ki; CHP iktidara gelince bütçeyi ve milli geliri halkla paylaşacak, halka yardım ve destekler artarak devam edecek. 31 Mart 2019’da CHP yerelde büyükşehirlerde ve birçok yerde iktidara geldi. 1 yıldır CHP’li belediyeler başta büyükşehirlerde olmak üzere tüm belediyelerde başarılı çalışmalar yaparak halkçı belediyeciliğin ve sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığı tüm Türkiye’ye gösterdi. AKP’nin kara propagandalarını yerle bir ettiler. Recep Tayyip Erdoğan’ın kimyasını bozdular. Daha önce yandaşlara peşkeş çekilen, yandaşlarla birlikte ekonomik olarak yağmalanan borç batağına sürüklenmiş belediyeleri kısa sürede tasarruf tedbirleri ile kaynakları halka aktararak halkın belediyeleri haline getirdiler. Halkımızın gerçekleri görmesi ve CHP’li belediyelerin halk nezdinde büyük itibar ve güven kazanması AKP’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı korkuttu. Engellemelerin, belediyelerimize savaş açmalarının ana nedeni budur. Ama ne yaparlarsa yapsınlar CHP’li belediyeler halkımızın yanında ve milletin hizmetinde olmaya devam edecektir. AKP’nin aldığı bu kararlar tarih önünde yargılanacak ve hesabı halkımız tarafından sorulacaktır. Halkımız bu zor günlerde bu yapılanları hiçbir zaman unutmayacak ve affetmeyecektir. Bu süreçte bizlere düşen görev belediyelerimize, örgütlerimize sahip çıkarak onlarla dayanışma içinde olarak maddi ve manevi desteklerimizi belediyelerimize ve CHP ilçe örgütlerimize sunmaktır. Nerede yardıma muhtaç, zor durumda bir vatandaşımız varsa dil, din, ırk, mezhep ve siyasi görüşüne bakmadan belediyelerimiz, ilçe örgütlerimiz ve kendi gücümüzle o insanlara sahip çıkmak insanlık görevimizdir.’’ 
“CENGİZ ERGÜN’Ü SAHADA GÖREMİYORUZ’’
CHP’li Balaban, tüm illerde olduğu gibi Manisa’nın da zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, ancak sıkıntılı süreçte sahada Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü sahada göremediklerini ifade etti. 
Açıklamasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e seslenen CHP’li Balaban, “Manisa yereline baktığımızda en büyük imkanlara sahip olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü sahada göremiyoruz. Bu kadar imkanlara sahip bir yerel gücün halkın sorunlarına bu kadar uzak olması Manisamız adına üzücü ve düşündürücü bir olgudur. Manisa Büyükşehir Belediyesi bu zor durumlarda halkın yanında olmayıp da ne zaman halkın yanında olacaktır? Belediyeciliği sadece bina yapmak olarak algılayan bir anlayışın halkımıza vereceği bir şey yoktur. Biz bu anlamda halkçı belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin insanların sorunlarına çözüm bulmada en önemli anlayış olduğunu görüyoruz. Manisa’da 4 CHP’li belediye ve saygıdeğer belediye başkanlarımız sürekli sahada, halkın içinde olarak yerel iktidarın gücünü halkımıza aktararak, halkla dayanışma içinde çok iyi bir sınav verdiler ve vermeye devam ediyorlar. Ben CHP Manisa İl Başkanı olarak kendilerine teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Bu başarılı halkçı çalışmalarla halkımızın sorunlarının bir bölümünün çözüldüğünü yaşayarak görüyoruz’’ ifadelerini kullandı. 
“KÜÇÜK ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALIDIR’’
Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu dönemde en çok küçük esnafın büyük yara aldığını ifade eden CHP’li Balaban, 
“AK Parti’ni bu engellemeleri yaparak halkın sorunlarına çözümleri önlemesinin yanında halk adına ciddi önlemler aldığı da söylenemez. Esnafımız zor durumda Halk Bankasına kredi başvurusu yapıyor, sonuç alamıyor. Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerine yönlendiriliyor, borcu yoktur yazısı isteniyor. Bu devirde acaba borcu olmayan kaç esnaf vardır? Devlet bankaları özellikle küçük esnafa pozitif ayrımcılık yaparak kredi musluklarını sonuna kadar açıp, kredi başvurularını hafifleterek destek olmak zorundadır. Esnaf yaşamazsa toplumsal ve ekonomik kriz önlenemez. Ayrıca 34 ülkeye yardım yapmakla övünen AKP iktidarı ve yaptığı yardımları sanki Recep Tayyip Erdoğan cebinden yapıyormuş algısı yaratan, Türkiye Cumhuriyeti yerine Türkiye Cumhurbaşkanlığı yazarak yardım gönderen AKP hükümeti ülkemizde en önemli sağlık önlemi olarak görülen maskeleri bir türlü dağıtmamış, resmen eline yüzüne bulaştırmıştır. Bir maske dağıtımını yapamayan hükümetin ne kadar başarılı olduğu ortadadır. Maskeler belediyeler aracılığıyla 3 günde tüm Türkiye’ye dağıtılır ve sorun kesin olarak çözülürdü. Ama her konuda siyasi kararlar alan AKP bu konuda da ne kadar başarısız olduğunu göstermiştir’’ ifadelerini kullandı. 
“SOYLU’NUN İSTİFASI HİÇ İNANDIRICI DEĞİLDİ’’
10 Nisan tarihinde son iki saat kale sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ve yasakla birlikte yaşanan olumsuz görüntülerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevinden istifa ettiğini açıklamasını inandırıcı bulmadığını belirten CHP’li Balaban, “Geçen hafta 2 saat kala ilan edilen sokağa çıkma yasağı ise tam bir skandaldı. Günlerin emeği 2 saat içinde heba oldu. İçişleri Bakanı Soylu’nun da istifası hiç inandırıcı değildi. Süleyman Soylu Recep Tayyip Erdoğan’a kalkan oldu, Recep Tayyip Erdoğan da Süleyman Soylu’nun hatasının geçiştirilmesini sağlayarak bir algı operasyonu yaptı. Ama halkımızın gerçekleri gördüğünü hepimiz biliyoruz. Türkiye’miz böyle bir yönetimi hak etmiyor’’ açıklamasında bulundu. 
İnfaz yasası ile ilgilide değerlendirmede bulunan CHP’li Balaban, yasada fikir suçlularının ve tutuklu gazetecilerin kapsam dışı bırakılmasına tepki göstererek, “Geçen hafta kabul edilen infaz yasasındaki değişiklik ile katillerin, istismarcıların, uyuşturucu suçlularının yararlandığı, fikir suçlularının ve gazetecilerin kapsam dışı bırakıldığı çıkan af ile toplum vicdanı yara almıştır. Ayrıca cinsel suçlarda getirilen infaz indirimi ile kadın ve kız çocuklarının cinsel meta olmasını meşrulaştıran, gerici kanun bu yasanın en iğrenç yüzüdür’’ ifadelerini kullandı. 
“VALİ BEKTAŞ DERHAL GÖREVİNDEN İSTİFA ETMELİ’’
CHP’li Balaban açıklamasında son olarak, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın sağlık çalışanları ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi. CHP’li Balaban, “Manisa’da da valilik yapmış olan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın sağlık çalışanlarının canlarını hiçe sayarak, fedakarca yaptığı çalışmalara karşılık sağlık emekçilerini yük olarak görmesi tam bir rezalettir. Kendisi ya istifa etmeli ya da görevden alınarak gereği yapılmalıdır. Bizler büyük CHP ailesi olarak başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bu mücadelede emeği geçen herkese belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, ilçe örgütlerimize, il örgütümüze, kadın ve gençlik kollarımıza, üyelerimize teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER