Başkan Cengiz Ergün, “Ülkemiz Çanakkale ruhuyla bu zor günleri atlatacak”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkemizin içinde bulunduğu zor dönemden Çanakkale’deki milli birlik ruhuyla çıkacağına vurgu yapan Başkan Ergün, “Çanakkale destanı gönüllerde yaşadıkça geçmişte hayal olarak kalan hain emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır” dedi.

Başkan Cengiz Ergün, “Ülkemiz Çanakkale ruhuyla bu zor günleri atlatacak”
 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesajında şunlara yer verdi: “Türk milleti tarih sahnesine çıktığından itibaren aziz varlığını müdafaa ve muhafaza etmek amacıyla olağanüstü mücadeleler sergilemiştir. 101 yıl önce Çanakkale önlerinde yaşanan ve yazılan destan bunlardan birisi, belki de en önemlisi olarak hafızalarda eşsiz bir yer etmiştir. Çanakkale’de, eşi benzeri görülmemiş bir mücadele ruhu ve tarihe mühür vurmuş bir müdafaa azmi tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşmiştir. Türk Milleti, Çanakkale’ye adeta etten duvar örmüş, hain emel, hedef ve saldırıları canı pahasına püskürtmüş, böylelikle tarihin akışını değiştirmiştir. Kınalı kuzular kanlarıyla destan yazmışlar; vatan, bayrak ve milli namusu lekeletmemişlerdir. Çanakkale’de iman gücü, var olma sevdası, istiklal aşkı ve kardeşlik hissiyatı; batılın elçilerini, küfrün hesap ve heveslerini silindir gibi ezip geçmiştir. Vatan savunması için bedenlerini siper eden asil millet evlatları birlik, beraberlik ve dayanışma şuuruyla Çanakkale’yi geçilmez yapmışlardır.”

Hainler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak

Ülkemizin içinde bulunduğu zor dönemden Çanakkale’deki milli birlik ruhuyla çıkacağına vurgu yapan Başkan Ergün, “Bugün iç ve dış mihraklar, ülkemiz üzerinde hain emellerini yeniden sahneye koymaktan çekinmemişlerdir. Ülkemizin bütünlüğüne kast etmeye çalışan hainler hendeklerle, bombalı tuzaklarla ve pusularla askerimizi, polisimizi ve vatandaşlarımızı hedef alıp, milletimize gözdağı ve korku vermeyi amaçlamaktadırlar. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor durumdan millet olarak Çanakkale’de atalarımızın verdiği mücadele ve milli birlik ruhuyla çıkabiliriz. Herkes bilmelidir ki, Türk Milleti’nin Çanakkale destanı gönüllerde yaşadıkça geçmişte hayal olarak kalan hain emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bu duygularla; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümünde; tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum. Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çabası olan muhterem ecdadımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.



Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER