Bu gece ay tutulması saat kaçta?

Bu gece ay tutulması olacak.

Manisa Son Haber
Bu gece ay tutulması saat kaçta?

Gökyüzü harikası olarak bilinen ay tutulması için geri sayım başladı. Yılın üçüncü ay tutulmasının tarihi, saati gibi bilgiler belli oldu. Ay tutulması çıplak gözle izlenebilecek ancak ilk iki parçalı ay tutulmasının aksine ülkemizden görülemeyecek. 
Ay tutulması 5 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşecek olup 03.04-05.55 saatleri arasında olacak. Ay tutulması Türkiye'den izlenemeyecek. Afrika'nın büyük bölümü, Avrupa'nın batısı, Antarktika, Kuzey ve Güney Amerika ile Atlantik Okyanusu'ndan gözlenebilecek.

AY TUTULMASI NEDİR?
Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.

PARÇALI AY TUTULMASI NEDİR?
Parçalı Ay tutulması, Ay diskinin bir kısmının Yer'e ait kısmi gölge konisinin (Penumbra) içerisine girmesiyle oluşur. Çıplak gözle izlenebilen bir gök olayıdır. Ay parçalı gölge konisine gireceği için parlaklığında azalma hissedilmemiştir.

AY TUTULMASINDAN HANGİ BURÇLAR ETKİLENECEK?
Oğlak Burcu

Koç Burcu

Yengeç Burcu

Akrep Burcu

PARÇALI AY TUTULMASI NERELERDE GÖRÜLECEK?
Afrika'nın büyük bölümü, Avrupa'nın batısı, Antarktika, Kuzey ve Güney Amerika ile Atlantik Okyanusu'ndan gözlenebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER