CHP Manisa Vali ve Bakan için istifa istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa il Başkanlığı ve ilçe örgütleri CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesinde uğradığı linç girişimini protesto etti.

CHP Manisa Vali ve Bakan için istifa istedi
selcuk

Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesine katılan ve burada saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı sonrası ülke genelinde olduğu gibi Manisa’dan da tepki gecikmedi. CHP il ve ilçe teşkilatları tarafından yapılan eylemde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin’in istifa etmesi istendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırı sonrası olayın yankıları ülke genelinde devam ederken CHP Manisa İl Başkanlığı da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda eylem düzenleyerek olaya tepki gösterdi. Eyleme, CHP eski Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Başkanı Semih Balaban, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Yunusemre ilçe Başkanı Bülent Mersinli, İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Eylemde konuşan CHP İl Başkanı Semih Balaban, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en üzücü olaylardan biri olarak nitelendirdi. Söz konusu saldırı sonucu birçok vatandaşın da yaralandığını ifade eden Balaban,  bu saygısızlığın sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, şehit ve şehit ailesine yapıldığını belirtti.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren Balaban, yaşanan olayın protesto değil planlanmış bir saldırı olduğunu savundu. Bu saldırının azmettiricilerini ve tetikçilerini tanıdıklarını kaydeden Balaban, “Bu saldırıyı azmettirenler paçavra gazetelerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partililere hakaret eden yazılar yazan ve yazdıranlardır. Azmettiriciler, hiçbir şehit cenazesine hiçbir Cumhuriyet Halk Partili yönetici alınmasın diye talimat veren bakanlardır. Bu azmettiriciler zehirli bir dil kullanarak insanları ötekileştiren Cumhuriyet Halk Partisi’ne CHP’lilere her türlü hakareti yapan yaptıran zihniyettir” dedi.

ŞEHİTLERİN SİYASETE MALZEME EDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Şehitlerin siyasete malzeme edilmesine asla izin vermeyeceklerini aktaran Balaban, “Bu şehitleri Türkiye Cumhuriyeti’nin şehitleridir.  Bir partinin şehitleri olamaz olmayacaklardır. Ülkeyi emperyal oyunlarla bölmek isteyenlere karşı Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı dimdik ayaktadır. Ama sizlerde şunu iyi bilin Mehmetçiğe kurşun atan teröristle ayrıştırıcı bir dil kullanan, ötekileştiren, bölücü söylemleri yapanların emperyalizmin hizmetkârları olduğunu unutmayın. Türkiye’yi bir korku imparatorluğuna, bir terör ortamına çekmek isteyenlere karşı hepimiz uyanığız. Bu ülke hepimize yeter bu ülkede hepimize yer var.  Herkes kardeşçe yaşamalı. Emperyalist güçlerin hiçbir zaman oyununa gelmeyeceğiz” diye konuştu.

KOLTUKTA BİR DAKİKA OTURMA HAKLARI YOK

Ankara Valisi ve İçişleri Bakanına bir çağrıda bulunan Balaban, sözlerini şöyle tamamladı: “Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Neden?   Aylardır bu ortama malzeme taşıyan aylardır bu saldırının altyapısını oluşturan açıklamamalar yapan ve hiçbir şekilde saldırı başladığında önlem almamışlardır. Bizim tek talebimiz var.  Bu olayı yapanlar ve bu olayın arkasındakiler adalete teslim edilsin. Biz her şeyi hukuk yoluyla çözmek istiyoruz. Biz adalete, hukuka inanan bir parti olarak her zaman hukuktan yanayız.  Ve şunu söylüyoruz bu failler yakalansın savcılığa teslim edilsin. Hukuk neyi emrediyorsa o yapılsın ama bu kadar rezillikten sonra bir kez daha söylüyorum ne Ankara Valisinin ne de İçişleri Bakanının o koltukta bir dakika oturma hakkı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Balaban’ın açıklamasının ardından grup, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER