Demirci'de internet gitti, hayatın akışı bitti

Demirci’de internet gitti hayat bitti. Bugün saat 14.15 ile 17.50 saatleri arasında Demirci genelinde yaşanan internet kesintisi yüzünden hayatın akışı bozuldu.

Demirci'de internet gitti, hayatın akışı bitti

Kesintinin ardından internet hizmeti veren kurumların müşteri hizmetlerine yüzlerce ihbar yapıldı. Kesintinin sebepleri konusunda bir anda sosyal medyada da, şişirme haber, şehir efsanesi başlıklarla paylaşımlar yapıldı. İnternet kablolarının çalındığı bile iddia edildi.

Bu süre içinde özellikle banka hizmetleri durdu. ATM’ler çalışmadı.  Arıza giderilmedikçe, bankacılık ve sağlık hizmeti alamayan vatandaşlarla çoğu zaman gergin anlar yaşandı.

İnternet ağı hizmeti alınamayınca eczane, resmi kurum ve özellikle tahsilâta dayalı hizmet veren kurumlarda hizmetler aksadı, vatandaşlar mağdur oldu.

ARIZANIN SEBEBİ SAATLER SONRA ANLAŞILDI

Demirci ile birlikte komşu ilçeler Gördes ve Köprübaşı ilçelerinde de benzer aksamalar meydana geldi.

Manisa Türk Telekom ekibi ve Demirci yetkilileri arızanın Selendi ilçesine bağlı Pınarlar Mahallesi yakınlarından geçen fiber optik hatlarda olduğunu belirleyerek, bölgeye intikal etti. Ekipler arızanın meydana geldiği kısmı kısa sürede buldu. WhatsApp Haber ihbar hattımıza okurumuz Murtaza Turna 'dan gelen görüntüden anlaşılacağı üzere, fiber optik kablolarda bir kırılma söz konusu olduğu anlaşılıyor.

Arızayı kısa süre içinde gideren görevliler, internet hizmetini yeniden kullanıma sunmuş oldular.

İnternet kesilmesinden dolayı hayatın akışının bir anda değişiyor olma gerçeğini yaşayan Demirci, Gördes ve Köprübaşılı vatandaşlar, arızanın giderilmesinin ardından normal yaşam biçimine hemen döndü.

HABER-Mustafa Temiz

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER