Covid-19'u yenmek için kedilere ve güvercinlere savaş açtı

Covid-19 virüsünü Çin'den Kuzey Kore'ye getirmelerinden korktuğu için kedilere ve güvercinlere savaş açtı.

Manisa Son Haber
Covid-19'u yenmek için kedilere ve güvercinlere savaş açtı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un , ülkede Covid-19'u yaydıklarına inandığı kedileri ve güvercinlerin "yok edilmesi'' emrini verdi.  

Daily NK'nin haberine göre 37 yaşındaki Kim, ölümcül virüsü Çin sınırından geçirmelerinden korktuğu için hayvanlara savaş ilan etti.

Sınırdaki kasaba ve şehirlerdeki yetkililerin kuşlara ateş ettiği ve onları vermeyi reddeden kedileri ve sahiplerini aradıkları görüldü.

Sınıra yakın Hyesan'da, yakın zamanda bir ailenin kedi yetiştirdiği için 20 gün boyunca bir izolasyon tesisine yerleştirildiği belirtiliyor.  

Bu ayın başlarında, Kuzey Kore diktatörü, bir yetkilinin ölümünün ardından ülke genelindeki büyük hastanelerde Çin tıbbının kullanımını yasaklamıştı. Kuzey Kore, salgın sırasında hiçbir doğrulanmış Covid-19 vakasına maruz kalmadığını iddia ediyor, ancak Birleşmiş Milletler tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle yabancı tedaviler yaygın olarak kullanılamadığı için yurt içinde üretilen ilaçları tanıtıyor.

Devrilme konusunda giderek daha endişeli olduğuna inanılan Kim, daha önce tuhaf modaları benimseyen insanların çalışma kamplarına gönderilmesi gerektiğine karar vermişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER