Doğa Bilimcisi Kılıç, “İstanbul’da 1 Hafta Sonra Deprem Olabilir”

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğünde depremin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Doğa Bilimcisi Mustafa Kılıç İstanbul’da önümüzdeki hafta deprem olabileceğini iddia etti

Manisa Son Haber
Doğa Bilimcisi Kılıç, “İstanbul’da 1 Hafta Sonra Deprem Olabilir”

İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem öncesinde Twitter hesabından paylaşımda bulunan Mustafa Kılıç “İzmir gecikme olmazsa 15:00 – 18:00 arası atak yiyebilir ama endişeye gerek yok. Tavan 4.5 şiddetinde olabilir. Bu gün deprem sayısı az , enerji birikmiş olabilir.” şeklinde paylaşımda bulundu. Depremden 15 saat önce paylaşımda bulunması ve ardından depremin gerçekleşmesi dikkati çekti. Depremin şiddetini tahmin edememesinin ardından “Tavanı aştı sanırım.” şeklinde paylaşımda bulunan Kılıç “ Tahmin etmiştim, umarım can kaybı yoktur. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Twitter’da kendisini doğa bilimci olarak tanıtan Mustafa Kılıç İstanbul’u uyardı. Yaptığı paylaşımda önümüzdeki hafta deprem riskinin yüksek olduğunu belirten Kılıç, analizlerini Windy hava uygulaması ile yaptığını duyurdu. Muğla , Afyonkarahisar, İstanbul, Selanik arasında hissedilir şiddette sarsıntı olabileceğini iddia etti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

İZMİR İLE KIYASLANAMAYACAK BİR KAYIP OLURDU

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da olsaydı yapı-nüfus yoğunluğu ve zemin durumu göz önüne alındığında özellikle Avrupa yakasında Tarihi Yarımada ile Silivri arasında kıyıdan itibaren kuzeye doğru 10 kilometrelik şerit içerisinde İzmir ile kıyaslanmayacak bir can ve mal kaybının yaşanacağını söyledi.

Avrupa yakasındaki zeminin, deprem şiddetini arttıracak nitelikte olduğunu belirten Görür, “Zemin sıvılaşmaya ve heyelana müsait. Çok daha fazla titreyecek, sarsılacaktır. İvme de fazla olurdu bu alanda. Dolayısıyla binalara binen yatay yük fazla olurdu. 6.9 büyüklüğündeki bir deprem İstanbul'da ciddi hasara neden olurdu” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER