Manisa Son Haber'de anket başlıyor

Halkın nabzını tutmayı sürdüren Manisa Son Haber yeni bir anket ile okurlarının huzuruna çıkıyor.

Manisa Son Haber'de anket başlıyor

2024 yılı 31 Mart'ta yapılacak mahalli seçimler öncesinde siyaset kazanı fokur fokur kaynıyor.
Demirci ilçesinde de yaklaşan seçim takvimi öncesinde siyasi kulislerde hareketlilik sürüyor.
İttifak süreci yaşayan ülke siyasi tablosu içinde çeşitli değerlendirmeler yapılırken, bazı partilerin Millet ittifakı ile ilişkilerini dondurması veya bitirmesi sonucunda oluşacak tablo herkes tarafından merakla takip ediliyor.

Demirci ilçesinde seçimlerle ilgili en hareketli parti şu ana kadar AK Parti olarak görünüyor.
Demirci AK Parti'de genel merkezin seçim çalışmaları kapsamında yerel seçimlerde aday olacak yönetici veya ilçe başkanlarının istifası ile boşalan yerlere yeni başkanların ataması da yapıldı. Manisa'daki 6 ilçe başkanının seçimlerde aday olacağı için istifa ettiği liste de AK Parti Demirci ilçe başkanı Mehmet Acar'da var idi. Boşalan ilçe başkanlığına da yine genel merkez ataması ile Eczacı Nurullah Akgün getirildi.


Manisa Son Haber geçtiğimiz aylarda Demirci AK Parti'de yaşanan gelişmeler sürerken etkin bir anket ile Demircililere AK Parti'de kimin Demirci belediye başkan adayı olmasını istiyorsunuz diye sordu ve 7 gün süren anket sonucunda Mehmet Acar ismi önde çıktı.

Halkın nabzını tutmayı sürdüren Manisa Son Haber yeni bir anket ile okurlarının huzuruna çıkıyor.

Son süreçte Cumhur ittifakının önemli partisi MHP ve diğer partilerin yerel seçimlerde kendi adaylarıyla seçime girme kararı  üzernde durdukları tartışılırken, yeni bir formülde yine gündeme girmiş bulunuyor.

Bu formül ittifakın sürdüğü kesimlerde, son süreçte yıpranan başkan adayları ve halkın istekleri doğrultusunda bazı merkezlerde " adayda ittifak" yapmayı da öngörüyor.

İşte bu son ortaya atılan siyasi formülün ardından Manisa Son Haber yine halkın nabzını tuttu.

Her kesimden  insanların sokakta, işyerinde, alışveriş merkezinde, parkta, kahvede görüşlerine başvurdu.

Sorumuz" Adayta ittifak olması halinde Demirci'de kimi aday görmek istersiniz? idi...

Bu sorunun özelliğinde şu vardı. Partilerin oluşturduğu ittifakları içine almayan, Demirci halkının itimat ettiği ve güvendiği kişiler üzerine bir araştırmaydı. Bunun için de sorumuzu "Adayda ittifak" üzerine sorduk.

Bu açıklamayı belirginleştirecek olursak, son siyasi tablo da Cumhur veya Millet ittifakı'nın dışında bir halk iradesi oluşsa kimi belediye başkan adayı görmek istersinizle adayda ittifaka halkın bakış açısını görmek istedik.

Son süreçte partilerden yapılan açıklamalarda gösteriyor ki daha önce bir önceki seçimde kazanan partilere yeniden aday gösterilerek ittifaklar süreci yaşanmış ve ortaya çıkan sonuçlarda gerek adayların, gereksi halkın oy dağılımı ile bu formülün de tabanda karşılık bulmadığı ve hatta "oy verdik ama içimize  sinmedi" ifadesi  dillendiriliyordu.
Bu doğrultuda Manisa Son Haber'de Demirci ilçesine münhasır yeni bir anket ile sizlerin huzuruna çıkıyor.

Ortaya çıkan isimler üzerinden "adayda ittifak" olması halinde kimi belediye başkan adayı görmek istersiniz sorumuza ilçenin çok değerli isimleri halk tarafından ifade edildi.
Yine geçtiğimiz dönemde yaptığımız ankette olduğu gibi bize verilen ilçenin 10'larca değerli isimlerinin arasından ilk 5 kişinin ismini soyadlarına göre alfabetik sırayla dizerek sizlere anketimizle soracağız.
Adayda ittifak olması halinde Demirci Belediye Başkan Adayı olarak kimi görmek istersiniz?

Bu soru isimlerin öne çıkması için sorulmuş bir sorudur, kişilerin siyasi görüşleri veya siyaset yaptıkları partiler gözönünde tutularak değil, tamamen bireysel kendi özellikleri ve halkın bu isimlere duyduğu güven,itimat, ilgi ve beklentilerini yansıtmaktadır.
 
Yeni anketimizle ilgili start bugün saat 16.00'da veriliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2023, 11:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Uğur
Uğur - 8 ay Önce

Demirciye yaptığı eserlerle halkın gönlünde yer tutmuş efsane başkan İhsan TEMEL

Ahmet Taşkın
Ahmet Taşkın - 7 ay Önce

Yaptığı hizmetler unutulmayan başkan İhsan Temeli tekrar başkan olarak görmek istiyoruz.

SIRADAKİ HABER