Milyonlarca kişinin izlediği videolara YouTube’dan Sedat Peker ambargosu

Ülkenin gündemini değiştiren Sedat Peker'in videolarındaki çelişki kafaları karıştırdı. YouTube'dan Sedat Peker'e ambargo. Dünyanın en popüler dijital içerik servisi YouTube, yeni bir sorun ile gündemde.

Manisa Son Haber
Milyonlarca kişinin izlediği  videolara YouTube’dan Sedat Peker ambargosu

Dünyanın en popüler dijital içerik servisi YouTube, yeni bir sorun ile gündemde. Son günlerde sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşen Sedat Peker videoları, YouTube’da 10 saat gibi kısa bir sürede 3 milyondan fazla izlenmesine rağmen platformda Trendler’e girmedi.

YouTube, algoritmaya müdahale mi ediyor?

Bu kadar kısa bir sürede milyon izlenme sayısına ulaşan video Trendler’de yer almazken, Sedat Peker hakkında çekilen 7 tane video çok az izlenmesine rağmen Trendler’e ilk sıralardan girdi. Haliyle bu durum kullanıcılar tarafında acaba YouTube’da bir insan müdahalesi mi var sorusunu akıllara getirdi.

Son günlerde kişisel YouTube kanalına videolar yüklemeye başlayan Sedat Peker, bugün sabah saatlerinde ” (6. BÖLÜM) “Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür.” başlığıyla yeni bir video daha yükledi. Gün içerisinde yoğun şekilde görüntüleme alan video, çok izlenmesine rağmen YouTube algoritması tarafında karşılık bulamadı.

Hal böyle olunca kullanıcılar tarafından eleştiri odağı haline gelen YouTube’un sisteme müdahale edip etmediği merak konusu oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER