Özgecan Aslan'ın babası kızı için konser verdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Arslan ilk konserini kızı Özgecan için verdi. Büyük bir katılım ile gerçekleşen konserde duygu dolu anlar yaşandı.

Özgecan Aslan'ın babası kızı için konser verdi

Mersin’de gencecik bir kız Özgecan Arslan, haince bir saldırı ile ulaşım için kullandığı dolmuşu kullanan kişi tarafından canından olmuştu. Devletin en üst kademsindekiler dahi bu olaya kayıtsız kalmamıştı. Ülkede yaşlı, genç herkesi ağlatan acı olayda en çok darbe alan kuşkusuz Özgecan’ın babası Mehmet Arslan’dı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devlet sanatçılığı hakkı verilen Mehmet Arslan kızını kaybettikten sonraki ilk konserini yaptı. Büyük bir kalabalık Mehmet Arslan’ı izlemeye geldi. Seyirciler dahil Mehmet Arslan konser sırasında ağladı.

Mehmet Arslan’dan Kızına Şiir

Cumhurbaşkanı tarafından devlet sanatçısı olan Arslan ilk konserini Mersin’de ramazan nedeniyle düzenlenen etkinlikte verdi. Tasavvuf eserlere programında yer veren sanatçı kızı için kaleme aldığı birde şiir okudu. Herkes ağlamadan duramadı. Açıklama yapan Arslan ilk kez sahne alırken gururlu ama içinin buruk olduğunu anlattı sanatçı. Kızının adının verildiği meydanda sahne almanın da ayrı bir duygu olduğunu belirtti Mehmet Arslan. Mersin belediye yetkilileri ramazan boyunca etkinliklerin devam edeceğini binlerce kişiyi Özgecan Meydanında ağırlayacaklarını söylediler. Mehmet Arslan’ın bu meydanda konser vermesiyle de önemi bir misyonu tamamladıklarını ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2017, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER