Suruç'ta bomba patladı 10 ölü çok sayıda yaralı var

Şanlıurfa'ya bağlı Suruç ilçesinde felaket gibi bir gün yaşanıyor. İlçenin Amara Kültür merkezi içinde parça tesirli olduğu belirlenen bir bomba patladı. Çok sayıda yaralı var. İlk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Suruç'ta bomba patladı 10 ölü çok sayıda yaralı var

 Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. IŞİD'li canlı bomba saldırısı olduğu iddia edilen saldırı nedeniyle 10'dan fazla ölü ve yaralılar olduğu bildirilirken, olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Patlamanın yaşandığı yerde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı, CİHAN haber ajansı, patlamanın nedeninin IŞİD üyesi bir intihar bombacısı olduğunu iddia etti. 
Patlamanın görgü tanığı Garip Çelik CNN Türk'e yaptığı açıklamada, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve SGDF üyesi gençler olarak olay anında Amara Kültür Merkezi önünde Rojava devrimi için basın açıklaması yapıldığı sırada şiddetli bir patlama olduğunu ve her yerde yaralı ve ölüler bulunduğunu söyledi. 
Amara Kültür Merkezi aynı zamanda HDP'nin sınırdan gelen göçmenlere yardımları organize ettiği yerlerden biri. Şehir dışından göçmenlere yardım için gelenlerin de konaklamak için kullandığı mekan.

Canlı bomba ihtimali
Bir canlı bombanın yolaçtığı sanılan patlamada ilk belirlemelere göre 10'u aşkın insan hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların camları da kırıldı. Bölgeye ambulanslar sevkedilerek yaralılara müdahale ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER