Ankara'daki patlamada Manisa'dan 3 ölü 36 yaralı var

Ankara'da bu sabah meydana gelen terör saldırısı patlamalarda ölen ve yaralananlar arasında Manisa'dan mitinge giden vatandaşlarında olduğu açıklandı. Dün gece yaklaşık 350 kişinin miting için Ankara'ya gittiği ve 3 kişinin öldüğü 36 kişinin de yaralandığı ortaya çıktı.

Ankara'daki patlamada Manisa'dan 3 ölü 36 yaralı var
 Manisa Emek-Demokrasi ve Barış Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Önen, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından çağrısı yapılan "Emek Barış Demokrasi" mitingi için Ankara’ya giden ve patlamada hayatını kaybedenlerden üçünün, Saruhanlı ilçesinden olduğunu bildirdi.

Hayatını kaybeden Emin Aydemir ve Resul Yanar’ın Azimli Mahallesi, Nizamettin Bağışçılar’ın Mütevelli Mahallesi’nden olduğunu söyledi.

Manisa’dan 36 da yaralı olduğunu kaydeden Önen, patlamadan sonra çok sayıda Manisalının da gözaltına alındığını ifade etti.

Öte yandan Manisa Emek-Demokrasi ve Barış Platformu, Ankara’daki saldırıyı protesto etmek için oturma eylemi başlattı. Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi önünde toplanan onlarca kişi, Manolya Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca ve meydanda, "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganları attı.


Pasgol outline: 0px; border: 0px;">OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Manolya Meydanı’ndaki oturma eyleminde basın açıklaması okuyan İsmail Önen, şunları söyledi: “Daha önce döktüğünüz kan, kıydığınız canlar yetmedi mi? İktidar hırsınız, daha kaç fidanı yok edecek? Bugün barışı, kardeşliği, emeği savunanlara bir saldırı daha yapıldı. Bu saldırıyı tanımlamakta bile güçlük çekiyoruz. Katliamlar Roboski’de başladı, Suruç’ta devam etti, bugün bir kez daha Ankara’da yüreklerimize ateş düşürdü. Daha mitinge başlamadan Ankara Garı önünde üç kez duyulan patlamayla hain saldırı gerçekleştirildi. Maalesef ki onlarca arkadaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlerce arkadaşımızın yaralı olduğu haberlerini alıyoruz. Kendine, yandaşlarına yapılan müdahale ve eylemlerde, 'Kim olursa olsun, inine de girse bulacağız.' diyen iktidar, bu puştça saldırıda ne yapacak? Biz emek güçlerine ve halka yapılan bu saldırılar karşısında iktidarın nasıl bir tutum alacığını bilmekle beraber bekliyoruz. Yapılan haince saldırıların failleri bulunana, gözaltındaki arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar eylemimize ve barışı savunmaya devam edeceğiz. Katillerin, faşizmin, savaş çığırtkanlıklarının çabalarını boşa çıkarıncaya kadar, eylemlerimize ve barışı savunmaya devam edeceğiz”

Manisa Emek-Demokrasi ve Barış Platformu Dönem Sözcüsü Önen, oturma eyleminin gözaltına alınanlar serbest bırakılıncaya kadar devam edeceğini belirtti. Eyleme CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 21:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER