Cengiz Ergün “Bu zafer yüzyıllarca unutulmayacak”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Ergün, “Bugün 100. yılını kutladığımız bu büyük zafer, yüzyıllarca Türk ve Dünya tarihinde unutulmayacak, gelecek her nesil atalarımızın vatan savunmasında ortaya koyduğu eşsiz destanı okuyacaktır” dedi.

Cengiz Ergün “Bu zafer yüzyıllarca unutulmayacak”
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tarihimize altın harflerle yazılan zaferler vardır, komutanlar, yiğitler vardır. İşte Çanakkale Zaferi böyle büyük bir zaferdir ve burada cenk eden komutanlar, yiğitler öyle büyüktürler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir, emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” ifadesinde de belirtildiği gibi; milletimiz tarih boyunca sahip olduğu bu yüksek ruhu önce Çanakkale'de, sonra da milli mücadele döneminde ortaya koymuş ve bu toprakları sonsuza kadar bize vatan yapmıştır” dedi.

Binlerce genç şehitlik payesi aldı
Çanakkale'yi Çanakkale yapan değerlere sahip çıktıkları sürece hiç bir gücün milletimizin bağımsızlık konusundaki iradesini kıramayacağını vurgulayan Başkan Ergün, “Çanakkale, tarihimizin en şerefli sayfalarından biri olduğu kadar dünya tarihinin de en dramatik savaşlarından biridir.  Öyle ki; binlerce genç lise diploması yerine şehitlik payesi almayı tercih ettiği için birçok okul mezun verememiştir. Çanakkale alınması gereken derslerle doludur. En büyük ders ise, bu vatanın ecdadımızdan bize kalmış bir miras değil, canları pahasına koruyup teslim ettikleri kutsal bir emanet olduğudur” dedi.





Her nesil bu eşsiz destanı okuyacak
Çanakkale Zaferi’nin yüzyıllarca unutulmayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bugün 100. yılını kutladığımız bu büyük zafer, yüzyıllarca Türk ve Dünya tarihinde unutulmayacak, gelecek her nesil atalarımızın vatan savunmasında ortaya koyduğu eşsiz destanı okuyacaktır. Bizler de bu şanlı zaferi unutturmamak adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordusunun ve yüce Türk Milleti’nin bu zaferi, tarihin sayfalarında ‘Çanakkale geçilemez’ nidasıyla kendisine yer bulmuştur. Bu önemli zafer, kurtuluşumuzun meşalesini yakan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını tüm dünyaya göstermiştir. Bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor; vatan savunmasında gözünü kırpmadan, geriye dönmeyi düşünmeden seve seve canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER