CHP’li Balaban, “Çerçi Terörist Destekçisi Arıyorsa Osman Öcalan’ı Devlet Kanalına Çıkartanlara Baksın”

Manisa Yunusemre Belediyesi’nin Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda “Boğaziçi” kavgası çıktı. CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli’nin, Boğaziçi’nde rektör Melih Bulu atamasına direnen öğrencilere selam yollaması üzerine AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, CHP’li Mersinli ile tartışmaya başladı. Tartışma sonucunda Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, CHP Grup Başkanvekili Mersinli’yi meclisten kovdu. Ardından CHP ve İYİ Parti grubu salonu terk etti.

CHP’li Balaban, “Çerçi Terörist Destekçisi Arıyorsa Osman Öcalan’ı Devlet Kanalına Çıkartanlara Baksın”

AKP’li Yunusemre Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısında gergin anlar yaşandı. Toplantı öncesinde yapılan açılış konuşmalarında Yunusemre Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne protesto edenlere ve gözaltına alanlara ‘selam’ göndermesi AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin tepkisine neden oldu. Boğaziçi Üniversitesi’indeki rektör atamasını protesto eden üniversite ve akademisyenlere ‘Selam’ gönderilmesine tahammül edemeyen AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, CHP’li Bülent Mersinli’yi zorla salondan çıkardı. CHP’li Mersinli’nin zorla solandan çıkarılmasına tepki gösteren İYİ Partili meclis üyeleri ise toplantıyı terk etti.

AKP’li Yunusemre Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısından CHP’li Mersinli’nin toplantıdan zorla çıkartılmasına CHP’den tepki geldi.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, AKP’li Mehmet Çerçi’nin tavrını şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

“ÇERÇİ ÖNCE TERÖRİST DESTEKÇİSİ ARIYORSA OSMAN ÖCALAN’I DEVLET KANALINA ÇIKARTANLARA BAKSIN”

CHP’li Semih Balaban yaptığı açıklamada, AKP’li Mehmet Çerçi’nin tavrının mensup olduğu AKP iktidarını korumaya yönelik bir tavır olduğunu ifade etti.

CHP’li Balaban yaptığ açıklamada, “Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin CHP Grup Başkanvekilimiz Bülent Mersinli’ye Boğaziçi Üniversitesi’nde hak arayan öğrencilere destek açıklaması yapması nedeniyle terörist destekçisi demesi ve salondan çıkarmak için talimat vermesini şiddetle kınıyoruz.  AKP ve MHP bloğu muhalefet eden, kendilerinden olmayan her kurumu, her kişiyi terörist ilan ederek, iktidarını korumak için her türlü çirkinliği göstermektedirler. Halkın toplumsal uyanışı ve güçlenen toplumsal muhalefeti bastırmak için AKP iktidarı ekonomik krizi, yoksulluğu, yolsuzlukları unutturmak için yapay gündem yaratarak algı operasyonlarıyla iktidarını korumayı amaçlamaktadır. AKP ve Mehmet Çerçi terörist destekçisi arıyorsa Osman Öcalan’ı devlet kanalına çıkartanlara baksın. Abdullah Öcalan’ın mektubunu televizyon kanallarında bir doçent bozuntusuna okutanlara baksın. Habur’da çadır tiyatrosu kuranlara baksın. FETÖ terör örgütü için bugüne kadar ‘Ne istediler de yapmadık’ diyenlere baksın. Pensilvanya FETÖ ile bol bol fotoğraf çektirenlere baksın. Kamer Genç FETÖ’yü TBMM’de FETÖ’yü eleştirirken üstüne yürüyenlere baksın. Kısacası AKP ve Mehmet çerçi önce aynaya baksın.” ifadelerini kullandı.

“SONUNA KADAR TERÖRÜN KARŞISINDAYIZ”

CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında, partisinin her türlü teröre karşı olduklarının vurgusunu yaparak, “CHP olarak terör nereden ve kimden gelirse gelsin, her türlü teröre sonuna kadar karşıyız. Her türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Ayrıca, sosyal hayatta insanın insana uyguladığı şiddet ve sömürgeye de, kadın cinayetlerine ve kadın arkadaşlarımıza uygulanan şiddet de sonuna kadar karşıyız. Boğaziçi Üniversitesi’nde demokratik tepkilerini gösteren öğrencilere de orantısız güç kullanarak şiddet uygulanmasını ve göz altına alınmasını kınıyoruz. Gözaltına alınanlar için hukukun devreye girmesini talep ediyoruz. CHP’nin halk iktidarında tüm kurum ve kuruluşlarıyla demokratik, sosyal ve ekonomik adaletin egemen olduğu, evrensel hukukun tüm vatandaşlarımıza eşit olarak uygulandığı hukukun üstünlüğüne dayanan sosyal ve ekonomik insanca bir düzeni mutlaka hep birlikte kuracağız. CHP varsa herkes için var.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2021, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER