Evde Kal Çağrısına Uyup, Ev Kiralayıp Kumarhane Kurmuşlar

Manisa'da Koronavirüs salgını ile devletin tüm kurumları tedbir ve vatandaşlar tedirgin bir şekilde evlerinde yaşam sürerken bunu bile fırsata dönüştürüp, İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararlarına uymamayanlara ceza uygulandı.

Manisa Son Haber
Evde Kal Çağrısına Uyup, Ev Kiralayıp Kumarhane Kurmuşlar

Sosyal Mesafe Kuralını İhlal Ederek Piknik Yapanlar İle Ev Kiralayarak Kumar Oynatan Şahıslara Ceza
Koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla alınan tedbir ve yasaklara uymayarak piknik yapan,  ev kiralayarak kumar oynatan 20 kişiye yasaklara ve sosyal mesafe kuralına uymamaktan cezai işlem uygulandı.
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararları doğrultusunda İlimizde yapılan kontrollerde; 2 grup halinde alkol alarak piknik yapan 7 şahsa piknik yapma yasağını ihlal etmek ve sosyal mesafe kuralına uymamaktan, ev tutarak kumar oynatan 2 şahıs ile içeride kumar oynayan 11 şahsa da kumar oynatma/kumar oynama suçu ile sosyal mesafe kuralına uymamaktan cezai işlem yapıldı. Kumar oynatılan ikamette 30 gün süreyle mühürlendi.

Sokağa Çıkma Yasağına Uymayan 20 Yaş Altı 8 Kişiye Ceza

01.01.2000 tarihinden sonra doğanların sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kontrollerde, yasağa uymadığı tespit edilen 20 yaş altı 8 kişinin her birine 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32 inci maddesi gereğince 3.150 TL cezai işlem uygulandı.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbir kararları ile yasaklara uymayan 30 kişiye İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarına muhalefetten kişi başı 3.150 olmak üzere cezai işlem uygulandı.

Salgının önlenmesi amacıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereğince, il dışından gelen vatandaşlara ilimize girişteki uygulama noktalarında 14 gün süreyle evde kalmalarına ilişkin kolluk kuvvetlerince tebligat yapılarak, vatandaşların tebligata uyup uymadıkları kontrol ediliyor. Tebligat sonrası yapılan denetimlerde, 85 kişinin adresi kontrol edilmiş, tebligata aykırı davranarak evinden çıkan 17 kişinin her birine 3.150 TL cezai işlem uygulanmıştır. 

 Pazar Yerlerinde de Denetimler Devam Ediyor

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu pazar yerlerindeki sosyal mesafeyi sağlayabilmek, vatandaşların sirkülasyonunu azaltabilmek amacıyla alınan kararlar gereğince kolluk kuvvetleri tarafından pazar yerlerinde ki denetimlerde devam ediyor. Bu kapsamda pazar yerlerinde yapılan denetimler sonucunda, tezgahlar arası 3 metre mesafe kuralına uymadığı tespit edilen 13 tezgah sahibinin her birine de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarına uymamaktan 3.150 TL cezai işlem uygulandı.

Sokağa Çıkma Yasağı İhlalinden Ceza

İlimiz Akhisar İlçesi Seğirdim Mahallesinde Kablo Hırsızlığı olayı meydana gelmiştir. Şüpheliler   E.G(E/20) ve O.K(E/18) Türk Telekom’a ait 3 direk arasından yaklaşık 150 metre uzunluğunda bakır telefon  kablosunu demir kesme makasıyla keserken suçüstü yakalanmıştır. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış olup,  01.01.2000 tarihinden sonra doğanların sokağa çıkma yasağı bulunduğundan her birine yasağı ihlalden 3.150 TL cezai işlem uygulanmıştır.



 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2020, 03:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER