İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı

Manisa’da Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca gerçekleştirilen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı.

İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı

Cumhuriyet Meydanı’nda 30 Haziran’a kadar açık kalacak olan fuara Adalet Bakan Yardımcısı Demircili Hemşerimiz Cengiz Öner, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan Manisa 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar katıldı.

Hükümlü ve tutukluları cezanın infazından sonra topluma yararlı bireyler olarak sosyal hayata geri kazandırmayı amaçlayan ve dünyaya örnek nitelikte olan İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarında 62 farklı ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğünün katıldığı fuarda, bu kurumlarda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretimi yapılan; gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar binlerce el emeği göz nuru eserler yer aldı.  Manisa Büyükşehir Şehzadeler Mehter Takımlı bir konser verdi. CTE Türk Halk Topluluğu bir gösteri gerçekleştirdi.

Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner, İşyurtları Kurumu bünyesinde gerçekleştirilen meslek eğitim çalışmalarının, tahliye olan hükümlülerin toplumsal hayata tutunarak sorumluluk sahibi bireyler olmalarını sağladığını söyledi. Öner, “Meslek edindirme çalışmalarımız sayesinde işyurtlarında çalışarak, kendilerine verilen teorik bilgileri pratiğe dönüştüren hükümlü ve tutuklularımız, bu eğitimler sayesinde ekip çalışması ve zaman yönetimi gibi becerilerini de geliştirmektedirler. Bu kurum, el sanatlarımızın nesilden nesile aktarılmasını sağlama konusunda, önemli bir köprü olmuştur. İşyurtları kurumumuz, kullandığı teknoloji ile özel sektöre örnek olmakla birlikte, organik tarım ve hayvancılık ile de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Aynı zamanda açılan meslek grupları ile sanayi ve özel hizmet sektörünün duyduğu ara eleman ihtiyacı da önemli ölçüde giderilmektedir. Son yıllarda İşyurtları Kurumu, ülkemizin en fazla yatırım yapan kamu kurumları arasında yer almıştır. İşyurdu sayısı 303’e ulaşan işyurtlarında her yıl yaklaşık 52 binden fazla hükümlü ve tutuklu çalışmaktadır. Tarımsal faaliyetler açısından hükümlülerimize tarım uygulamaları hakkında eğitimler verilmekte, modern seracılık çalışmaları yapılıyor” diye konuştu.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, işyurtlarının cezaevlerinde hükümlü ve tutuklular için bir ümit kandili olduğunu vurguladı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Malatya’dan sonra ikinci fuarın Manisa’da düzenlendiğini kaydederek, suça sürüklenen hükümlü ve tutukluların topluma yeniden kazandırılmasının amaçlandığını kaydetti.  50 bin den fazla hükümlü ve tutukluya mesleki eğitim verdiklerini aktaran Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan, “Biz kendimizi soğuk demir parmaklıkların sıcak yüzü olarak ifade ediyoruz.  İşyurtları çalışmalarıyla toplumda farkındalık oluşturuyor. Hükümlü ve tutukluların toplumu kazandırılmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla kurumumuz dünyada örnek gösterilen kurumlar arasında yer alıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek stantlarda yer alan birbirinden değerli el emeği göz nuru eserleri inceledi.

Dünyaya örnek nitelikte olan bu organizasyonlardaki temel amaç; ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen mesleki eğitim çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlar arasında sürdürülen işbirliğini güçlendirerek hükümlü ve tutukluları cezanın infazından sonra topluma yararlı bireyler olarak sosyal hayata geri kazandırmak.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER