MABEM'e rekor katılım var

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi’nin TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlık kursları büyük ilgi gördü. Dershanelerin kapanmasıyla birlikte başvurular 10 kat artarken, sadece 25 günde yaklaşık 3 bin öğrenci kurslardan faydalanmak için ön kayıt yaptırdı. Büyükşehir Belediyesi Halk Eğitim Şube Müdürü Ergün Aksoy, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin yanı sıra 12 ilçede de kayıtların yapıldığını belirterek, toplam 6 bin 20 öğrenciye kurs vereceklerini açıkladı.

MABEM'e rekor katılım var
selcuk
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, bunun yanında dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik sürdürdüğü kurs faaliyetleri bu yıl büyük ilgi gördü. Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde süren MABEM kursları Salihli, Saruhanlı, Turgutlu, Selendi, Sarıgöl, Gölmarmara, Ahmetli, Köprübaşı, Gördes, Demirci, Kula, Alaşehir ilçelerine de yayıldı. Mayıs ayı sonunda başlayan ön kayıtlar ile ilçelerdeki öğrenciler de TEOG ve üniversite sınavı kurlarından faydalanabilecek. Ayrıca yer sorunu olan Akhisar, Soma, Kırkağaç ilçelerinde bu sorunun aşılması halinde MABEM kursları üç ilçede de başlayacak.

Başvurularda 10 Kat Artış

Devam eden MABEM kursu ön kayıtları hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Halk Eğitim Şube Müdürü Ergün Aksoy, dershanelerin kapanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarına ilginin arttığını söyledi. Aksoy, “ Kayıtlarda yaklaşık 10 kat artış var. Özellikle Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde kapasitenin çok üstünde bir artış gözledik. Bunun için Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’ne 6, Atatürk Gençlik Merkezine de 2 ilave derslik açtık. Diğer 12 ilçede de yaklaşık 1000 öğrenci ön kayıt yaptırdı. Yunusemre ve Şehzadeler ilçeleriyle birlikte ön kayıt sayısı yaklaşık 3 bini buldu” dedi. Kursların hafta içi ve hafta sonu olmak üzere ayrıldığına vurgu yapan Aksoy, 12 ilçedeki kayıtların Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüklerinden yapılabileceğini söyledi.



21 Ağustos Son Gün

12 ilçede toplam 6 bin 20 öğrenciye kurs hizmeti sunacaklarını dile getiren Aksoy, başvuru sayısının ise 10 bini bulmasını beklediklerini ifade etti. Aksoy, “ Ağustos ayında yoğun bir kayıt olacak. Şimdiden 3 bini bulduk. Son başvuru tarihi olan 21 ağustosa kadar sayının 10 bini bulmasını bekliyoruz. Başvuran kursiyer sayısı kapasitenin üstünde olursa sınav uygulayacağız. Başarılı olan öğrencilerimiz kayıtlarını yapacak. İhtiyaç sahibi öğrenciler içinde ayrı bir yönergemiz var. Onlar ihtiyaç sahibi olduğunu belirlerse onları zaten kayıt yapıyoruz” diye konuştu.



Öğretmenlerin Tercihi de MABEM

          Artan öğrenci sayısı ile birlikte öğretmen kadrosunu da güçlendirmek için çalışma başlattıklarını açıklayan Aksoy, öğretmenlerin de MABEM kurslarına büyük ilgi gösterdiklerini ifade etti. Aksoy, “ Kapanan dershaneler dolayısıyla atanamayan öğretmenler iş sıkıntısı çekiyor. Bize başvuran öğretmenleri sınavla alıyoruz. Yaklaşık 215 öğretmenle bu yıl hizmet vereceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER