Manisa Büyükşehir E- imza dönemini başlatıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi yazışma onay sürelerinin kısalmasının yanı sıra işlem sürecini hızlandırmak, kırtasiye maliyetlerinden tasarruf etmek amacıyla EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) sistemine geçiyor. Sistemle birlikte vatandaşlardan gelen yazılı dilekçe ve talepler de dâhil olmak üzere, kurum içi ve kurumlar arası yazışmaların elektronik ortamda yürütülmesi ve takip edilmesi hedefleniyor.

Manisa Büyükşehir E- imza dönemini başlatıyor

 Son dönemde artan teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, vatandaşlara daha iyi ve daha hızlı hizmet verebilmek adına bu alanda önemli adımlar atan Manisa Büyükşehir Belediyesi yeni bir sistemi hayata geçiriyor. Elektronik Belge Yönetim Sistemi adı verilen bu sistemle işlemler daha kısa sürede sonuçlandırılacak, postalama işlemleri için harcanan emek, bütçe ve çalışma süresinden tasarruf elde edilecek. Bu çerçevede yeni sistemle ilgili olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda sistemin alt yapısını oluşturan Arga yazılım firması tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Funda Solak, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ve ilgili personeller katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda sistemin kullanımı ve sağlayacağı olanaklar hakkında bilgi verildi.

Teknolojik Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni sistemle işlemlerin daha hızlı ve koordineli yapılacağını söyledi. EBYS sistemiyle vatandaşların belediyeden daha nitelikli hizmet almalarına olanak sağlayacaklarını ifade eden Başkan Ergün, “Kurumumuzda tüm yazışmalar elektronik belge olarak bilgisayar ortamında oluşturulacaktır. Sistemin web temelli altyapısı sayesinde, belediye binasından bağımsız bir şekilde, hem ofis içi, hem ofisler arası, hem de ofis dışı kullanım ve belge havuzuna erişim olanağı sağlanacak” diye konuştu.



İlçe Koordinatörlükleri Sistemden Faydalanacak

         Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilçe koordinatörlüklerinin de sistemden faydalanacağını belirten Başkan Ergün, “Birden fazla kişinin aynı anda aynı belge üzerinde çalışabilmesine imkân veren sistem, ilçe koordinatörlüklerimizde de kullanılacak. Tüm yazışmalarımız elektronik ortamda yapılırken, kurum içinde işlemlerin daha hızlı ve koordineli yapılmasını sağlayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER