Manisa mutlu insanların yaşadığı bir şehir

Araştırmalar gösteriyor ki Manisa mutlu insanların yaşadığı bir şehir.Türkiye genelinde yapılan bir araştırmanın istatistik sonuçlarına göre Manisa'da yaşayanlar özellikle sosyal hizmetler konusunda mutlu olduklarını ve yapılan hizmetlerin kendilerine ulaştığını beyan ettiler.

Manisa mutlu insanların yaşadığı bir şehir
selcuk
KUDAKA Bölgesel araştırma 2015 yılı ilk yarı dönem istatistik sonuçları açıklandı.Bu istatistiklere göre Manisa insanların mutlu olduğu bir şehir oldu.Mutluluk düzeyi yüksekliği bakımından Konya, Manisa, Yalova, Eskişehir, Bursa, Samsun, İstanbul, İzmir, Ordu, Kayseri, Gaziantep, Trabzon, Kocaeli, Denizli, Tekirdağ, Ankara, Edirne, Aydın, Adana, Mersin, Muğla, Hatay, Antalya, Diyarbakır ve Osmaniye gibi büyük illeri geride bıraktı. Türkiye sıralamasında mutluluk düzeyi en düşük olan il Tunceli olarak kaydedildi.
İLK SIRADA SİNOP VAR
Türkiye’de mutluluk düzeyinin en yüksek olduğu il yüzde 77.7’lik oranla Sinop olurken bu ili yüzde 76.4 ile Afyonkarahisar, yüzde 75.9 ile Bayburt, yüzde 75.5 ile Kırıkkale, Yüzde 73.8 ile Kütahya, yüzde 73.5 ile Çankırı, Yüzde 72.8 ile Düzce, yüzde72.3 ile Uşak, yüzde 71.7 ile Siirt, yüzde 71.4 ile Şırnak,yüzde 70,7 ile Balıkesir izledi.
YOL/KALDIRIM HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYETİN EN YÜKSEK OLDUĞU İLLER KASTAMONU VE MANİSA
Pasgol style="font-size: 16px;">Türkiye genelinde belediyelerin “yol/kaldırım yapımı” hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 59,7’dir. Bu memnuniyet oranının en yüksek olduğu iller yüzde 76,1 ile Kastamonu ve Manisa, en düşük olduğu il ise yüzde 21,4 ile Kilis oldu.
ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLERDEN MEMNUNİYETİN EN YÜKSEK OLDUĞU İL MANİSA
Türkiye genelinde belediyelerin “engellilere yönelik” hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 48,9’dur. Bu memnuniyet oranının en yüksek olduğu il yüzde 71,3 ile Manisa, en düşük olduğu il ise yüzde 14,5 ile Siirt oldu.
YOKSULLARA YARDIM HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYETİN EN YÜKSEK OLDUĞU İL MANİSA
Türkiye genelinde belediyelerin “hasta ve yoksullara yönelik” hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 53,3’tür. Bu memnuniyet oranının en yüksek olduğu il yüzde 73,4 ile Manisa, en düşük olduğu il ise yüzde 15,3 ile Siirt oldu.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 01:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER