Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfı Gündemden Düşmüyor

Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfı ile ilgili gündem soğumuyor. Manisa eski Milletvekili ve Yolsuzluklarla Mücadele Derneği Kurucu Başkanı, Araştırmacı yazar Tevfik Diker son yaptığı Manisa ziyareti sırasında gündeme taşıdığı vakıfla ilgili süreçte Manisa eski Milletvekillerinden Hüseyin Tanrıverdi ile ilgili iddialar ise suskunluk sürecine devam ediyor.

Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfı Gündemden Düşmüyor

Bu konuda Manisa Son Haber'e açıklamada bulunan Diker " Manisa ziyaretim sırasında vatandaşların bu vakıfla ilgili sorularıyla muhatap oldum, Saruhan Otel ile ilgili ilginç bilgiler bana ulaştı. Manisa eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi konuyla ilgili kişileri ve bilgileri açıklamalıdır. Kendisinin bu vakıf ile bağlantısı nedir?, 15 Temmuz sonrasında Vakıf ve Otel hakkında soruşturma yapılmış mıdır? Vakıfın sorunlarıyla Tanrıverdi'nin ilgilendiğine dair duyumlar aldım, bunlar ne derece doğrudur?, Vakıf kuruluş amacı olarak faaliyetine devam ediyor mu?, Kaç öğrenciye eğitim desteği veriliyor?, Tanrıverdi 'nin Manisa'da Saruhan Otel'de etrafıyla konakladığı iddia ediliyor, bugüne kadar Manisa'ya geldiğinde otelde konakladığı ve otelin diğer hizmetlerinden de yararlandığı söyleniyor. Bu hizmetlerin karşılığı otelden kesilen faturaları beyan etme zorunluluğu var. Manisalı bunu soruyor, sorguluyor" dedi.
HÜSEYİN TANRIVERDİ SUSKUNLUĞUNU SÜRDÜRÜYOR


Diker'in bu açıklamalarının ardından Manisa eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin suskunluğu sürüyor. Diker'in bu açıklamalarının ardından Tanrıverdi'ye ulaşan Manisa Son Haber Tanrıverdi'den bir açıklama ve bilgi istedi, ancak şu ana kadar bir açıklama gelmedi.
SARUHAN OTEL'DE AÇIKLAMA YAPMADI
İlgili vakfın kiracısı olarak bilinen Saruhan Otel idaresine de ulaşan Manisa Son Haber ilgililerden Diker'in iddialarıyla ilgili açıklama istedi. Otel yöneticisi şahıs konuyu yönetim kuruluna soracağını beyan ederek, gerekli bilgilendirmenin yapılacağını söyledi.
Şu ana kadar otel yönetiminden de açıklama yapılmadı.


DİKER " TANRIVERDİ KONAKLADIĞI GÜNLER İÇİN FATURA ALDI MI"


Hüseyin Tanrıverdi'nin Manisa ziyaretleri sırasında vakıfla bağlantılı Saruhan Otel'de konakladığını ve hizmetlerinden yararlandığını herkesin bildiğini söyleyen Diker " Ben milletvekili olduğum dönemlerde Manisa programlarım bittiğinde mutlaka Alaşehir'deki evimde konaklardım. Tanrıverdi ise Saruhan Oteli evi gibi kullanmış. Manisa halkı bu süreci sorguluyor, Tanrıverdi'nin bu vakıf ile olan yakınlığı ve bağlantısı nedir, vakıfın kiracısı olarak bilinen Saruhan Otel de kaldığı günlerin faturalarını niye gösterip, halkın bu beklentisine karşılık vermiyor.
Kendisinden eski bir parlementer olarak halkın bu isteğine karşılık vermesini bekliyorum, halk sorar sorgular, bu kafasındaki sorularına cevap arar. Sayın Tanrıverdi. hemen bir açıklama yapmalıdır, kendisinden bu açıklamayı hemen bekliyorum" dedi.

27 KASIM 2019 TARİHLİ HABER

https://www.manisasonhaber.com/manisa/diker-manisa-yuksek-tahsil-ogrenci-yurdu-vakfini-gundeme-tasidi-h5861.html

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER