Diker Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfını gündeme taşıdı

Manisa Eski Milletvekili Tevfik Diker Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfı'nı gündeme taşıdı, Son yaptığı Manisa ziyareti sırasında vakıfla ilgili araştırmalar yaptığını belirten Diker, Manisa Eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi 'ye de vakıfla ilgili sorular yöneltti.

Diker Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfını gündeme taşıdı

1951-1952 Yıllarında Vakfın Kurucularından Manisa-Kula Doğumlu Ali Rıza Kızıkoğlu, Ankara’da Devlet Memurudur. O Tarihlerde  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Eğitimini Sürdüren Manisalı Bir Öğrenci Ali Rıza Kızıkoğlu’na Başvurarak “Dernek Kurduklarını, Onun Manisalı Bir Çok Önde Gelen Kişiyi Tanıdığı Için Yardımını Almak Istediklerini” Söylemiştir. Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfının Kuruluş Öyküsü Bu Şekilde Başlamıştır.

 
Bu vakıfla ilgili gündemi 19 ve 20. dönem Manisa Milletvekili .Yolsuzlukla Mücadale Derneği Kurucu Başkanı ve Araştırmacı yazar  Tevfik Diker belirledi. Diker Manisa'ya yaptığı ziyaret sırasında bu vakıf ile ilgili araştırmalar yaptı. Vakfın son süreçteki durumu hakkında bilgiler aldığını söyleyen Diker,  Manisa AKP eski  Milletvekili ve bir seçim öncesinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da gösterilen Hüseyin Tanrıverdi'ye seslendi.

" Susarak, kaçarak benden ve kamu vicdanından kurtulamazsın" diye seslenen Diker, Tanrıverdi'ye  "Manisa Büyük Saruhan oteli kimindir?, Kim işletiyor? Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci yurdu Vakfı yönetiminde kimler var? 15 Temmuz sonrası Vakıf veya Otel hakkında soruşturma yapılmış  mıdır? AKP Manisa eski Milletvekili Hüseyin Tanriverdi' Otelin ve Vakfın  sorunlarına ilgili miydi? Vâkıf şu an itibariyle kaç Manisali öğrenciye ne gibi imkanlar sunmaktadır?"

 
Bu konunun Manisa için önemine vurgu yapan Diker, bu konuda araştırmalarına halen devam ettiğini, ilgili tüm kişilerin kamuoyuna bu konuda bildiklerini açıklamak zorunda olduğunu da belirtti.
Manisa'nın gündemine  giren Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfı ile ilgili gelişmelerin takipçisi olacağız.

Hüseyin Tanrıverdi'nin bu konuda yapacağı açıklama olur ise sütunlarımızda yer vereceğiz.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER