Arınç'a bir tepki de Diker'den geldi Cumhurbaşkanına seslendi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Bülent Arınç'ın verdiği bir röportajda Kanun Hükmünde Kararnameler için “bir faciadır” ifadelerini kullanmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki göstermişti. Arınç'a bir tepki de Manisa Eski Milletvekili Tevfik Diker'den geldi. Diker Cumhurbaşkanına açık çağrıda bulundu.

Arınç'a bir tepki de Diker'den geldi Cumhurbaşkanına seslendi
selcuk

Erdoğan, "Arınç'ın "KHK faciadır" sözünü esefle karşıladım. Yapacağımız toplantıda bunu konuşacağız.Kendisi de bir hukukçu olduğuna göre, KHK ile ilgili 'facia' ifadesini kullanmasını esefle karşıladım. Bugün zaten bir toplantımız var. Bunu da kendi aramızda değerlendireceğiz. Tabii şık bir açıklama değil, kabullenmek de bunu doğru değil." değerlendirmesinde bulundu.
Bu gelişmelerin ardından bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı YİK toplantısındaki oturum sırasında Arınç'ın yerinin değişmesi ise Erdoğan'ın Arınç'ın son açıklamasına karşı bir tepki olduğuna dair yorumlara yol açtı.

ARINÇ İLK TOPLANTIDA EN BAŞTA OTURMUŞTU

ARINÇ'IN YERİ BUGÜN YAPILAN TOPLANTIDA DEĞİŞTİRİLDİ

BÜLENT ARINÇ'A BİR TEPKİ DE MANİSA ESKİ MİLLETVEKİLİ TEVFİK DİKER'DEN GELDİ

DİKER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ

Bu gelişmelerin ardından Türkiye'de FETÖ ile mücadelesiyle bilinen Manisa eski Milletvekili Tevfik Diker'den de bir çıkış geldi. Diker sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup başlığıyla seslendi, FETÖ ile mücadelede taraf olmaya karar verdiğini ve bu konuda görev üstlenmeye hazır olduğunu açıkladı.

Diker'in tüm basın yayın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklaması şöyle ;

CUMHURBAŞKANI ve AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN'A AÇIK MEKTUP...
YİK ÜYESİ B.ARINÇ'IN. KHK HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARINDAN SONRA BİR ÖZ MANİSALI MİLLETVEKİLİ OLARAK FETÖ KONUSUNDA TARAF OLMAYA KARAR VERDİM 
FETÖNÜN VATİKANI MANİSA'DA FETÖYLE MÜCADELEDE
*TÜRKİYEDEKİ FETÖNÜN SİYASİ AYAĞIYLA MÜCADELEDE MİLLİ ANLAYIŞLA GÖREV ÜSTLENMEYE HAZIRIM..
FETÖ BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR.
MİLLİ GÜVENLİĞİMİZİ VE BEKAMIZI TEHDİT ETMEKTEDİR.
FETÖ LİDERİ ABD'DEN GETİRİLMELİ VE YÜCE YARGIYA TESLİM EDİLMELİDİR.

TEVFİK DİKER
19 VE 20 NCİ DÖNEM MİLLETVEKİLİ 
ARAŞTIRMACI YAZAR

 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, 01:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER