Tevfik Diker ziyaret etti, o avukat ilk kez konuştu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ve geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla cezaevine gönderilen ve daha sonraki duruşmada serbest kalan Avukat Mehmet Demirlek’i eski Manisa Milletvekili Tevfik Diker ziyaret etti.

Tevfik Diker ziyaret etti, o avukat ilk kez konuştu

Ziyaret sırasında yaşadıklarını anlatan Demirlek “"Tutuklanmaktan hiç korkmadım. Tutuklayan Hakime teşekkür ettim. Karara itiraz bile etmedim.

Masumiyet karinesinden bile haberdar olmayan dost bildiklerimizden şunu beklerdim. Hadi ben suçlandım da; bugün siparişle yapılan tutuklamaların, hâkim savcılar üzerindeki baskının arttığı, kurumsallaştığı bir yargı düzenine, toplumu ayrıştıran, bölenlere iki cümle laf etme cesaretini gösteremeyenlere gereğinden fazla değer vermiş olmama üzüldüm.

Ama CHP şahıslar değil, ilkeler ekseninde bir partidir. Şu anki ilçe yönetiminin içindeki dirayetli partidaşlarıma selam olsun. Genel merkezden beni hiç tanımadığı halde durumu ayıplayıp yanlışı söyleyen vekillerimize selam olsun. Her şeyden öte, partimizin çok değerli üyelerine, eski ilçe yöneticilerine selam olsun. Bizi düşmanın kurşunu değil, dostun ihanetinden başka yıkacak hiçbir güç olamaz. Ben eninde sonunda aklanıp Beraat edeceğim ve bu beraat kararımı beni yargısız infaz etmeye çalışanların alnına yapıştıracağım. Partinin içinden çok sayıda arkadaşımın destekleri beni mutlu etti, dedi.

Ziyaret sırasında Diker de dikkat çekici açıklamalarda bulundu. “Olayı ilk gün ilk saatinden itibaren yakından takip ettim” Diyen Diker, CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Turgutlu Belediye Başkanı İlçe Başkanlarının Erdoğanist rolde olmalarını, bir geçmiş olsun dememelerini kınıyorum. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na daha dün yumurtalı saldırı yapanın serbest bırakıldığı bir düzende, Demirlek'i kendi partisinden birilerinin suçlu ilan edip yargısız infaz edenleri uyanmaya davet ediyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2019, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER