Manisa Ziyareti Öncesi Davutoğlu'na ilk soru Tevfik Diker'den geldi

Yeni Parti kurma çalışmalarını halen sürdüren eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'na Manisa Ziyareti öncesi ilk soru yine eski bir siyasetçi 19 ve 20. dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker'den geldi.

Manisa Ziyareti Öncesi Davutoğlu'na ilk soru Tevfik Diker'den geldi

Diker, Davutoğlu'nun 2015 ve 2019 yıllarında ayrı ayrı yaptığı başkanlık sistemiyle ilgili açıklamaların birbirini tutmadığını iddia ederek "Hangi Davutoğlu'na inanalım?" diye sordu.
Diker yaptığı yazılı basın açıklamasında  Davutoğlu'na şu soruları yöneltti. "Davutoğlu: En doğrusu Başkanlık sistemi diyordu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Sırbistan ziyareti öncesi havalaalanında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu yeni anayasayla ilgili, "Hep birlikte özgürlükçü bir anayasa yapmamız lazım. Bize göre en doğru form başkanlık sistemidir. Öyle bir anayasa, öyle bir hükümet modeli koyalım ki torunlarımız da rahat etsinler." dedi.2015
Yeni parti kuracağı konuşulan Eski Başbakan Davutoğlu, Financial Times'a konuştu. AK Parti'nin temel değerlerini yitirdiği savunan Davutoğlu, başkanlık sisteminin Türkiye'nin "temel yapılarına zarar verdiğini" ve ülkedeki "siyasi kurumların zayıflamakta olduğunu" söyledi.2019
18 Ekim de Manisa da olacak Sn.Davutoğlu bu iki farklı açıklamanın gerekçelerini açıklamaya davet ediyorum.
Ayrıca Başbakanlığı Dönemlerinde Manisaya yaptığı hizmetin simgesi hangi yatırımlardır bilmek istiyoruz?
Bu sorularımı bir Öz Manisali olarak soruyorum." dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2019, 04:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sertan Özkan
Sertan Özkan - 5 yıl Önce

Ak partinin devamı bir parti kuracağını ima etmiş. Soygun yağma ve kölelik devam edecek yani. Birde suriye üzerinde Şah Fırat operasyonu ile birkaç metrekare de olsa Süleyman Şah Türbesi Tehdit altında deyip ordaki toprağımızı kendi elleriyle veren Başbakan kendisi idi. Şimdi Tevfik bey soracaksanız hepsine kimin soyundan geldiklerini sorun. Zira çoğu Menemende Kubilayı şehit edenlerin soyundan çoğuda diasporadan gelenler. Allah Türk Milletinin Başına bela olan bu canileri tez zamanda başımızdan alsın. Muhsin Yazıcıoğlu Başkanımı Şehit edip üzerine şaraplarını yudumlamışlardır bunlar.

SIRADAKİ HABER