Mesir Macununun tadını terör bozdu

476'ıncısı bu yıl Nisan ayı ortalarında yapılması düşünülen Mesir Şenliklerine terör saldırıları damga vurdu. Mesir şenliklerinin sadeleştirileceği ve eğlence kısımlarının iptal edileceği kararını Manisa Valisi Erdoğan Bektaş açıkladı.

Mesir Macununun tadını  terör bozdu
selcuk
 Manisa Mesir Macunu Festivalinde yer alan eğlence programları, yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildi. Bu yıl 476’ncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinin tanıtım toplantısı Giritligil Otel’de gerçekleştirildi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve festival komitesinde görevli yetkililerin katıldığı toplantıya dün akşam Ankara’da yaşanan terör saldırısı damgasını vurdu.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ankara’da bir büyük olay yaşandığını belirterek "Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için rahmet diliyorum. Yakınlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu ortamda hepimizin mutat olduğu bir şekilde mesir festivalimizi sürdürmemiz ki kimse beklemiyor. Aslında gördüğünüz gibi bütün arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Şehzadeler belediyesi, valiliğimiz, Mesir Derneği ve herkes ellerinden geleni büyük bir titizlikle hazırladı. Ancak dediğimiz gibi biz ülkemizin bir parçasıyız. Milletimizin neresinde bir sıkıntı varsa, acı varsa o bizi de ilgilendiriyor, o acıyı bizde yaşıyoruz. Dolayısıyla biz bu yıl istemeden bu olayların etkisiyle bütün programımızı yeni baştan masaya yatırıp sadeleştireceğiz. İçindeki eğlence unsurlarını bütünüyle kaldıracağız ama işin tarihi niteliği tanıtıma dönük niteliği ve Manisa’nın taşıdığı sahip olduğu bu büyük tarihi varlığı gündemde tutmak, gündeme taşımak için de gereken her şeyi yine tüm detaylarıyla uygulamaya çalışacağız” dedi.



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, devletimizin, ülkemizin büyük olduğunu belirterek "Geçmiş tarihimize baktığımızda çok büyük yaşanan olaylarda dahi bunların üstesinden gelen bir topluluğuz. Bunların da üstesinden inşallah kısa süre içerisinde geleceğimizden hiç şüphem yok. Bir kere daha söylüyorum devletimiz büyüktür ve bunları aşacak güce sahiptir” şeklinde konuştu.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de, dün akşam Ankara’da gerçekleşen alçak saldırıyı lanetlediğini belirterek şunları söyledi: "Vefat eden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yine aynı çirkin saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. İnanıyorum ki bugünler geride kalacak geçecek. Biz asırlardır bu topraklarda nice bedel ödedik. Bu kötü günleri de inşallah hep birlikte birlik beraberlik içinde atlatacağız. Hainler ve alçaklar hak ettikleri cezayı bulacaklardır.”
Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık da festival için bütün hazırlıkları yaptıklarını belirterek "İşin geleneksel tarafı inşallah devam edecek. Temsili karma töreni ve saçım finali Manisa için, Mesir için çok önemli. Gerekli görüşmeleri sayın valim başkanlarımızla birlikte yapıp en iyi şekilde ortaya çıkartacağız” diye konuştu.
GÜVENLİK SORUNUMUZ YOK
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin mesir saçım töreni için ne gibi bir güvenlik önlemi alınacağı şeklindeki sorusuna Vali Bektaş, şöyle yanıt verdi:
“Neredeyse 500 yıla yaklaşan bir gelenek bu devam edecek. Bunda bir tereddüt yok. Programa son şeklini verdiğimizde onu da duyuracağız. Bu program değişikliğinin sadece milletimizin üzüntüsünü paylaşma adına yaptığımızı herkesin bilmesini istiyorum. Bizim Manisa’da bir güvenlik endişemiz yoktur. Bu net ve bu kadar açıktır. Bunu herkes böyle bilsin. Ancak bu bir zaaf göstergesi değildir ve bizim bu işlerin üstesinden geleceğimizi herkes, dostlarımız da biliyor, düşmanlarımız da biliyor ki bize terörle geliyorlar. Tekrar ifade ediyorum. Biz Manisa’da bir güvenlik endişesi içerisinde değiliz. Emniyetimiz, jandarmamız, diğer unsurlarımız herkes görevinin başında. 24 saat esasıyla vatandaşımıza o huzurlu, güvenli ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Umarız, ülkemiz böyle işleri de biran evvel arkaya atar. Bu işin içinde yaşadığımız coğrafyadan kaynaklı sorunları var. Güvenlik sorunumuz yok. Tekrar söylüyorum Manisa’da bizim bir güvenlik endişemiz yok.”

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER