CHP Umudun Partisidir

Temeli 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas Kongresi'nde atılan ve 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, 96 yıldır ülkenin ve halkın hizmetindedir.

CHP Umudun Partisidir

CHP; Büyük Önderimiz ATATÜRK ve ulusal kurtuluş davasına yürekten inanmış dava arkadaşları tarafından kurulduğu günden bu yana, bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi olarak varlığını sürdürmektedir.

96 yıldır ilerici fikirleri ve ilkeleriyle dimdik ayakta kalan tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi; Türkiye’nin partisi olarak tüm toplumu kucaklayan siyasi bir partidir. Hangi partiye oy verirse versin, halkın CHP’den beklentisi ve umudu her zaman vardır.

Demokrasi ve özgürlüklerin korunması, kalıcı barış ve huzurun sağlanması, ekonomik kalkınma ve halkın refah düzeyinin yükselmesi ancak “sosyal demokrasinin iktidarı” sayesinde olacağını artık herkes bilmektedir.

Siyasi iktidarların yanlışlarını düzeltme görevi de her zaman Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşmüştür. Çünkü zorlu savaş yıllarında parasızlık içerisinde tüm olanaksızlıklara rağmen bağımsızlığın nasıl kazanıldığını, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu ve bugünlere nasıl gelindiğini en iyi bilen partiyiz. İşte bu nedenle, bugünkü israf ve yolsuzluk ekonomisi ile milli varlıklarımızın, askeri fabrikalarımızın yabancılara satılmasına karşı çıkıyoruz.

Şehitlerimizin gazilerimizin kanlarıyla kazanılan topraklarımızı, ormanlarımızı, suyumuzu doğamızı korumak için mücadele ediyoruz.

Bu onurlu mücadelede Çanakkale’den, Sakarya’dan, İnönü’den, Dumlupınar’dan güç alarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, yolsuzluğun ve yoksulluğun son bulması, adaletin sağlanması, eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve paylaşan, gelişmiş bir Türkiye için çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyet Halk Partisinin 96. kuruluş yıldönümünü kutlar, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İnönü başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve partimize emek veren genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar tüm partililerimizi şükran ve özlemle anıyorum.

Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU

CHP Manisa Milletvekili

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER