Davutoğlu'ndan erken seçim açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında, erken seçim için hazır olduklarını ve milli iradeye saygılı olacaklarını belirtti.

Davutoğlu'ndan erken seçim açıklaması

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, milli iradeye saygılı olacaklarını ve bu milli iradenin gereğini yapacaklarını belirterek, "Fakat bütün bu çabaları gösterdikten sonra eğer tekrar milli iradeye başvurmak gerekirse, işte gençler birlikte, gençlik kollarıyla birlikte, AK Parti teşkilatları dimdik ayaktadır ve yeni bir seçime de hazırdır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Vefa İtfarı'nda yaptığı konuşmada, 20. yüzyıla girerken, AK Parti'nin kurucu genel başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar'a doğru yürüdüğü günlerde, 100 yılın muhasebesi yapıldığında, gençlerin gelecek planlamasını; 3, 5, 10 yılı planlayabilecek imkanlarının olmadığı bir yüzyılın da geride bırakıldığını söyledi.
"AK Parti, 21. yüzyıla girerken bütün bu tecrübeler üzerinde yeni bir gençlik idealiyle, ister buna 'Asımın Nesli' deyin, ister 'Diriliş' nesli deyin, ister 'Büyükdoğu' nesli deyin ama davası için her türlü fedakarlığa hazır ve bütün bir milleti, hiçbir ayrım gözetmeden kucaklayan bir gençlik hareketi olarak AK Parti gençliği doğdu" değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, 2001'den bu yana da bu azimle, bu kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.
Gençlerden, 100 yılın muhasebesini zihinlerinden hiç eksik etmemelerini isteyen Davutoğlu, şöyle devam etti:
"100 yıl önce Çanakkale'de şehadete yürüyen dedelerimizin ve dedelerinizin idealleri neyse, davaları neyse, uğrunda canlarını feda ettikleri bütün o büyük değerler neyse, işte biz onların bugün savunucusuyuz ve eğer aynı fedakarlığı yapmak gerekirse, bir an dahi tereddüt etmeden bu fedakarlığı yapacak bir gençliğin habercileri olarak sizleri selamlıyorum."
AK Parti hareketinin, "bir ahlak hareketi" olduğu için aynı zamanda da "bir gençlik hareketi" olduğunu söyleyen Davutoğlu, "AK Parti, bir idealizm hareketi olduğu için bir gençlik hareketidir. Bir tarihi tarihi duruş hareketi olduğu için bir gençlik hareketidir ve nihayet geleceğe doğru büyük bir vizyonu temsil ettiği için bir gençlik hareketidir" diye konuştu.
Türkiye'nin etrafına bir bakılması gerektiğini, Birinci Dünya Savaşı'nda nerelerde savaşlar yaşanmışsa, bugün o büyük çatışmaların yaşandığını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"100 yıl önceki ecdadın savaştığı her yerde şu anda kardeş kanı dökülüyor. İşte Trablusgarp Savaşı'nın devamı olan Libya. 100 önce ve 100 yıl sonra... İşte hala türküleri okunan, okunduğu zaman yüreğimize işleyen Yemen türküleriyle andığımız Yemen... Kardeş kavgası içinde. İşte Fİlistin.. Son Osmanlı askeri, Gazze'den ayrılırken, son kalan birlik şehadete eriştiği için Şecaiye adı verilen cesurlar, kahramanlar tepesi geçen sene İsrail tarafından bombalanan bölgenin adıydı. İşte Şam, Bağdat. Kut'ül Ammare, 1916'da büyük bir kahramanlık destanı olarak sömürge ordularına Türk, Arap, Sünni, Şii, Kürt, Müslüman, Hristiyan bütün Iraklıların hep beraber Osmanlı ordusu altında verdikleri savaşın 100. yılını da gelecek yıl idrak edeceğiz. İşte Balkanlar'da yarından sonra Srebrenitsa'nın 20. yıl töreni için orada olacağım, Balkan Savaşlarından sonra 1990'lı yıllarda yaşanan büyük acılar."
"ULUSLARASI MEDYA TÜRKİYE'Yİ KARALAMAK İÇİN YAPILAN KAMPANYALARDIR "
Davutoğlu, 100 yıl önce parçalanan coğrafyanın bugünkü hamileri, bugünkü temsilcilerinin AK Parti hareketi ve mensupları olduğunu belirterek, "100 yıl önce eti tırnaktan koparırcasına birbirinden parçalanan coğrafyaların, 'sınır geçiriyoruz' diyerek birbirinden ayrılan köylerin, kasabaların, aşiretlerin, ailelerin bugün eğer bir birleşme kaderi varsa, o kaderi çizecek olan AK Parti kadrolarıdır" dedi.
Son 4-5 yıldır Türkiye üzerine bu derece gelinmesinin sebebinin de burada aranması gerektiğine vurgu yapan Davutoğlu, şu ifadelere yer verdi:
"Uluslararası medyada Türkiye'yi karalamak için yapılan kampanyalar... Türkiye içinde yürütülen çabalar, çalışmalar, neredeyse AK Parti üzerinden bir büyük rövanşizm içerisinde yürütülen ve birbirine ihtilaflı birçok grubu bir araya getiren o karalama çabalarının arkasında hep aynı gerekçe var. Şundan emin olunuz; eğer AK Parti hareketi, 2001'de çıkarken savunduğu değerlerden feragat etseydi, eğer AK Parti hareketi savunduğu ahlaki ilkeleri terk etseydi, eğer AK Parti hareketi tarihi duruşunu terk edip, Gazze'deki zulme sessiz kalsaydı, Mısır'daki diktaya sessiz kalsaydı, Suriye'deki mazlumlara kucak açmasaydı, bugün muhtemelen bütün o yabancı yayın organlarında AK Parti, övgülerle anılırdı. Eğer bugün AK Parti hareketine yönelik bu saldırlar içeride ve dışarıda devam ediyorsa, savunduğumuz değerler ve her zaman her yerde ayakta tuttuğumuz tarihi duruşumuz sayesindedir."
Her hareketin sınav günleri olduğunu söyleyen Davutoğlu, değişik zorlukları son 14 yıl içinde aşarak, o sınavları vermiş olmanın, büyük onuru ve direnciyle bugünlere geldiklerini ifade etti.
Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Neler olmadı ki? Darbe çabaları, parti kapatma davaları, e-muhtıralar, Gezi olayları ve dahi niceleri... Şimdi de 7 Haziran sonrasında bütün bu çevreleri neredeyse büyük bir memnuniyete sevk eden temel sebep, AK Parti hareketinin bir şekilde kesintiye uğrayacağını dair duydukları his veya vehimdi. Şimdi sizin buradaki mevcudiyetiniz dahi, 2001'den bu yana gençlik teşkilatlarını omuzlayan, bütün il teşkilat başkanlarımızın, MKYK üyelerimizin bugün bir araya gelişleri dahi şunun işaretidir; kim ne yaparsa yapsın, bu tarihi duruş üzerinde, istikamet üzere yolumuza devam edeceğiz. Allah sırat-ı müstakim üzerine olanları mutlaka ödüllendirecektir."
"BU DAVA EMİN ELLERDEDİR" 
"Milli iradeye saygılıyız. Çıkan sonucun gereği neyse onun için bir aydır çaba içindeyiz, gayret içindeyiz" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçimi de göster ki AK Parti hareketi 258 arkadaşımızın hiç bir fire vermeden son tura kadar omuz omuza durması göstermiştir ki bu dava emin ellerdedir. Bu davayı engellemek isteyenlere karşı en büyük gücümüz de omuz omuz vermiş olduğumuz bu haldir" dedi.
Başbakan Davutoğlu, diğer partiler içinde yaşanan tartışmalar, küçük mevki kavgaları göz önüne getirildiğinde hep birlikte tohumu atılan AK Parti'nin gençlik hareketlerinden bu yana, AK Parti'nin ne kadar sağlam bir duruş içinde olduğunun görülebileceğini aktardı.
"Hedefimizden hiç sapma olmayacak, bir an dahi tereddüt göstermeyeceğiz" diyen Davutoğlu, "Her zaman aynı heyecanla, 2023 dediysek, 2023 demeye devam edeceğiz. 2053 demişsek 2053 demeye, 2071 demeye devam edeceğiz, yolumuz kararlılıkla geleceğe doğru ilerleyecek. Burada tereddüt göstermenin burada herhangi bir şekilde bir an dahi olsa zaaf göstermenin bedelini, gelecek nesiller öder" ifadelerine yer verdi.
Yürüdükleri yolda kararlılık ve azim vurgusu yapan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"AK Parti hareketinin en büyük başarısı, en büyük devrimi, başta gençler olmak üzere bütün bir toplumda büyük bir özgüven inşa etmiş olmasıydı. Şimdi bizim özgüvenimizi sarsmak istiyorlar, ülke olarak. Türkiye'de de çevredeki krizlere benzer hükümetsizlikten kaynaklanan ya da zayıf hükümetlerden kaynaklanan, Yunanistan'da ve diğer ülkelerde gözlenen ekonomik krizler ya da siyasi krizlerden medet umanlar var. Biz de burada diyoruz ki, 'Biz bu ülkeyi bir an dahi hükümetsiz bırakmamak için her türlü çabayı gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.' Biz burada diyoruz ki, 'Milli iradeye saygılı olacağız ve bu milli iradenin gereğini yapacağız.' Fakat bütün bu çabaları gösterdikten sonra eğer tekrar milli iradeye başvurmak gerekirse işte gençler birlikte, gençlik kollarıyla birlikte AK Parti teşkilatları dimdik ayaktadır ve yeni bir seçime de hazırdır."
Davutoğlu, "Bir ahlak hareketi, bir tarihi duruş hareketi, bir vizyon hareketi olan AK Parti'nin, aynı zamanda da büyük bir aile, büyük bir okul" olduğunu belirterek, Türkiye'nin her ilinde, her ilçesinde, her mahallesinde AK Parti ailesinin fertleri, AK Parti siyaset okulunun bir şubesi, AK Parti gençliği bulunduğunu dile getirdi.
Bu andan itibaren, bütün Türkiye'de gençlik hareketi bağlamında çok büyük bir seferberlik başlatacaklarını aktaran Davutoğlu, herkese geldikleri memleketlere selam götürmelerini istedi.
Özellikle doğu ve güneydoğudaki illere iletilmesi için de Davutoğlu, şunları söyledi:
"Birileri Türkiye'nin doğusunda, batısında doğan gençleri karşı karşıya getirmek için tuzak kuruyor olabilir. Birileri seçime bir taraftan girip demokrasi sözcüğünü yapmakla birlikte, diğer taraftan terör örgütüyle birlikte şiddetin ve her türlü baskının aracı olabilir. Biz bir muhabbet hareketi olarak Türkiye'nin her köşesini birbirine bağlamaya kararlıyız ve Türkiye'de silahlar, terör ve şiddet, tümüyle ortadan kalkmadıkça da bu mücadeleyi sürdürmeye de kararlıyız. Kimse Türkiye'nin gençlerini birbirine düşürerek tekrar kardeş kavgası çıkarmanın hesabı içinde olmamalıdır. Bizim için, AK Parti hareketi için bir muhasebe bir yeni inşa ve ihya dönemi başlamışsa bütün siyasi partiler de kendi muhasebelerini yapmak durumundadır."
"BÜTÜN TÜRKİYE BURADA" 
Bugün Türkiye'nin her köşesinde gençlerle bir arada olmalarının sadece AK Parti'nin geleceği için değil, Türkiye'nin geleceği için de elzem olduğunu söyleyen Davutoğlu, şu ifadelere yer verdi:
"Şu anda Türkiye'de başka hiçbir gençlik hareketi ya da siyasi partinin hiçbir gençlik kolu yoktur ki böyle bir manzarayı gerçekleştirebilsin. Yani Hakkari İl Gençlik Kolları başkanımız, bir önceki başkanımız da bu masada, Edirne de burada Manisa da burada, İzmir de burada, bütün Türkiye burada. İşte eğer gençler böyle omuz omuza verirlerse bütün tuzakları kırabilirler. 'Biz büyük bir aileyiz' dedim. Eğer bir gün bu aile içinde doğu-batı, kuzey-güney, şu veya bu etnik ve mezhebi ayrım dolayısıyla herhangi birisi bir farklılık gözetirse işte o zaman sınavı kaybederiz. Biz bir tarağın dişleri gibi yan yanayız. Biz ailenin fertleri olarak bir aradayız. Referansımız tarihimizdir, kardeşliğimizdir ve aynı kıbleye yönelmiş olmanın o derin ulvi birlikteliğidir. Allah birliğimizi daim eylesin. Gençlerimizi, bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi azim ve kararlı bir şekilde yolunda yürüyen aynen hicret yolundaki gençler gibi geleceğe ümitle, kararlılıkla, azimle yürüyen gençlerden eylesin."
Başbakan Davutoğlu, davetlilerin ramazanını, Ramazan Bayramı'nı ve yaklaşan Kadir Gecesi'ni tebrik ederek, şunları kaydetti:
"İnşallah nice güzel günlerde Türkiye'nin her köşesinden gençlerle bir arada olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin geleceğinin teminatı AK parti gençliğidir, AK Parti gençliğinin kararlı bir şekilde yürüdüğü yeni Türkiye yoludur. Allah, Türkiyemizi, islam dünyasını muhafaza eylesin. Yeni yetişen gençleri ahlaki duruşu, tarihi duruşuyla bir sonraki nesillere örnek eylesin."

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 04:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER